Stanley Cupista loppuu tila kesken! Monen legendan nimi poistuu nyt pokaalin kyljestä

© Kuva: Getty Images

Stanley Cup-pokaali on kasvanut vuosien saatossa melkoisesti, mutta tuo kehitys on jo aikaa sitten pysäytetty. Pokaali ei enää kasva uusien voittajien myötä, vaan pokaalista otetaan vanhoja kerroksia pois uuden alta pois.

Nyt ”kirveen alla” ovat 1950- ja 1960-lukujen mestarit. Vuosien 1954-1965 mestarit tekevät tällä kertaa tilaa uusille. Se tarkoittaa sitä, että muun muassa legendaaristen Bobby Hullin, Maurice ”Rocket” Richardin sekä Gordie Howen nimet poistuvat pokaalin kyljestä.

– Ihmiset Saskatchewanissa ovat hieman hämmentyneitä siitä, että Gordien nimi poistuu pokaalin kyljestä, mutta se on perinne, Mike Bolt sanoi Miami Herald-lehden mukaan.

Bolt on yksi Stanley Cupin vartijoista. Hänen tehtävänsä on kiertää pokaalin kanssa, minne ikinä sen tie viekään.

– Se (Stanley Cup) ei voi tulla enää yhtään isommaksi. Muuten emme voisi tehdä niitä juttuja, mitä nyt sen kanssa teemme, Bolt linjasi.

Bolt viittaa muun muassa perinteeseen, missä pelaajat kiertelevät pokaalin kanssa jäällä mestaruusjuhlissa ja kuljettavat pokaalia mukanaan erilaisissa tapahtumissa ja juhlissa. Jos pokaali kasvaisi vielä merkittävästi, sen siirtely kävisi mahdottomaksi.

Stanley Cup on ammattilaisurheilun vanhin kiertopalkinto. Kanadan kenraalikuvernööri Frederick Arthur Stanley lahjoitti sen Kanadan jääkiekkokilpailujen palkinnoksi vuonna 1892.