Tuukka Raskille historiallinen voitto – ohitti Bostonin legendaarisen tähtivahdin

© Kuva: Getty Images

Tuukka Rask torjui perjantaina Philadelphia Flyersia vastaan kauden 27 voittonsa Boston Bruinsin viedessä pisteet lukemin 3-2. NHL-urallaan tämä oli jo Raskin 231 voitto legendaarisessa karhu-paidassa, mikä nosti suomalaisen toiseksi seuran voittotilastossa ohi Frank Brimsekin (230 voittoa).

Kahdesti Vezina Trophyn (NHL:n paras maalivahti) urallaan pokannut Brimsek edusti Bruinsia vuosina 1938-1949 ja hänet valittiin mm. vuonna 1998 kiekkoraamattu The Hockey Newsin 100 parhaan NHL-pelaajan luetteloon sijalle 67. Eli minkä tahansa kiekonsylkijän edelle Rask ei missään nimessä kivunnut.

Listan kärkitilastoa pitää hallussaan Brimsekin edeltäjä Tiny Thompson, joka edusti Bostonia vuosina 1928-1938. Nelinkertainen Vezina-voittaja voitti urallaan 252 ottelua Bruins-nutussa.

Bostonilla on tällä kaudella jäljellä enää 17 runkosarjaottelua. Rask tarvitsee Thompsonin ohittamiseen vielä 22 voittoa, joten rajapyykin saavuttaminen siirtyy auttamatta ensi kaudelle.

Vaikean alkukauden jälkeen savonlinnalainen on ollut yksi Bruinsin kantavimpia voimia. Rask on aloittanut 29.11.2017 lähtien joukkueensa maalinsuulla 29 kertaa voittaen niistä 24 ottelua ja häviten varsinaisella peliajalla ainoastaan kolmesti.

 

 


PÄIVÄN VIHJE: TAPPARA – JYP

Saako kriisissä taivaltava JYP selkäsaunan Tapparalta?