NHL.comin suomenkielinen sivusto oli taannoin jututtanut entistä NHL-puolustajaa, ja nykyisin New Jersey Devilsin kykyjenetsijänä toimivaa Timo Blomqvistia. Haastattelusta kävi ilmi mm. se, että olympiahopeamitalisti näkee tulevan NHL:n varaustilaisuuden mahdollisesti aiheuttavan riemunkiljahduksia suomalaisittain.

Toisaalta, suomalaislupaukset ovat parina viime vuonna menneet taalajäille isosti aivan kärkipään numeroilla, mutta nyt ei ”patriklaineita” ole välttämättä luvassa. Viime vuosina kärjessä on ollut useampia suomalaisia, joista on jo tullut tai on tulossa timanttia.

– Ihan kärkipelaajia voi olla tänäkin vuonna. Suomella ei ehkä ole ihan (Patrik) Laineen veroista pelaajaa, mutta Ruotsin Rasmus Dahlin voi olla jopa ykkösvaraus, Blomqvist mietti Suomi-Ruotsi -asetelmaa.

Arvio on mielenkiintoinen, sikäli jos sinivalkoiset ja sinikeltaiset jopa dominoisivat draftia.

Mainittakoon, että viime kesänä ykköskierroksella napattiin Miro Heiskanen (3.), Juuso Välimäki (16.), Urho Vaakanainen (18.), Kristian Vesalainen (24.), Henri Jokiharju (30.) ja Eeli Tolvanen (31.).

Kesällä 2016 NHL:ään puolestaan ykköskierroksella varattiin top-viidessä Laine (2.), Jesse Puljujärvi (4.) ja Olli Juolevi (5.). Myös Henrik Borgström (23.) napattiin ykköskierroksella.

Nyt varaustilaisuusennakoissa ykköskierrokselle suomalaisista on ennakoitu monessa eri mediassa ”ainoastaan” lupaavat hyökkääjät Rasmus Kupari (kuvassa) ja Jesperi Kotkaniemi. Eli välttämättä ihan viime vuosien kaltaista ilotulitusta ei ole luvassa.