NHL-seuran GM puolustaa kohuhankintaansa – ”Oliko kukaan meistä enkeli parikymppisenä?”

© Kuva: Getty Images

Buffalo Sabres kauppasi eilen maanantaina tähtipelaaja Evander Kanen San Jose Sharksiin. Välittömästi alkoi spekulaatio siitä, oliko kauppa Sharksin kannalta järkevä.

Ei sen vuoksi, että Kane olisi jotenkin huono pelaaja, vaan sen takia, että häntä pidetään vaikeana luonteena. Kane on muun muassa myöhästellyt uransa aikana harjoituksista, eikä hän ole aina tullut kaikkien joukkuekavereiden kanssa toimeen. Nyt Kane on ottanut itse asiaan kantaa. Hän sanoo, ettei ole enää viime vuosien aikana hölmöillyt.

– Emme puhu tässä kohtaa viime viikosta tai viime kuukausista. Puhumme vuosien takaisista asioista. Olen kasvanut sen jälkeen paljon ja luulen, että olen myös näyttänyt sen viimeisen kahden tai kolmen vuoden aikana, Kane sanoi uutistoimisto AP:lle.

– Se on jotain, minkä olen jättänyt jo taakseni, Kane jatkoi.

San Jose Sharks oli tehnyt taustatyönsä kunnolla ennen hankintaa.

– Meidän joukkueen pelaajat olivat hyvin tietoisia (Kanen maineesta) ja Kane itse myöntää muuttuneensa viime vuosina. Hän on nyt 26-vuotias ja hän haluaa olla dominoiva pelaaja tässä liigassa. En ole ihan varma, että oliko kukaan meistä mikään enkeli 20 tai 21-vuotiaana, Sharksin GM Doug Wilson sanoi maanantaina.

Kane on maineensa vanki, mutta osaa edelleen pelata. Kane on iskenyt tällä kaudella jo 20 maalia ja 40 tehopistettä.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!