Pittsburgh Penguinsin kokenut venäläishyökkääjä Evgeni Malkin on tällä hetkellä NHL:n yksi ehdottomasti kuumimmista pelaajista. Se tietää tasan tarkkaan myös toinen supertähti, eli Malkinin kanadalainen seurakaveri Sidney Crosby.

Malkin on saanut hurmoksen päälle ja juuri nyt vaikuttaa siltä, että häntä ei pysäytä kukaan eikä mikään. Malkinin upean NHL-uran 900:s tehopiste syntyi viime viikonvaihteessa.

[readmore from=”suomalaiset”]

Malkin johtaa Pittsburghin sisäistä pistepörssiä saldolla 33+37=70. 61 ottelua, eli neljä Malkinia enemmän pelanneella Crosbylla on koossa pisteet 19+47=66.

Crosbyn näkemyksen mukaan Malkin on juuri nyt niin kovassa iskussa kuin olla ja voi.

– Hän tekee mitä tahtoo. Kukaan ei pysty riistämään häneltä kiekkoa tuollaisessa vireessä. Hän kuljettaa kiekon päädystä toiseen, tai pistää sen sisään. Hän laukoo. Hän on hyvä kaikilla osa-alueilla. Voi nähdä, kuinka hän on ottanut sen yhden stepin lisää. Hänellä on nyt se hallussaan, Crosby kehuu Malkinia Pittsburgh Post Gazzettessa.

Pittsburghin ruotsalaishyökkääjä Carl Hagelin myöntää hänkin seuraavansa välillä miltei hämmentyneenä Malkinin otteita.

– Hän on myös erittäin vaativa oman suorituksensa osalta. Hän voi tehdä ottelussa kaksi maalia, mutta ei ole silti välttämättä ainakaan supertyytyväinen peliinsä. Jos hän ei ole tyytyväinen, niin tiedät, että hän iskee takaisin seuraavassa ottelussa ja pelaa todella kovat 60 minuuttia.

Malkin on perfektionisti, mitä jääkiekkoon tulee.

– Hän on kriittinen kaiken aikaa niin itselleen kuin joukkuekavereilleenkin. Se on se asia, joka tekee hänestä niin hyvän. Hän kertoo, kun olet tehnyt jotain hyvin ja myös sen, kun hän haluaa sinun tekevän jotain paremmin, Hagelin muotoilee.