TSN:n alainen NHL-sivusto BarDown listasi NHL:n historian ikimuistoisimpia kypäriä ja yksi näistä valinnoista on varmasti hyvin tuttu suomalaisfaneille.

Heti alkuun sivusto latasi pöytään ”joukon klassisimman kypärän” eli suomalaislegenda Teemu Selänteen tutuksi tuoman The Jofa 366 Visir-ett -kypärämallin.

– Teemu Selänteen kansan tietoisuuteen tuoma The Jofa 366 Visir-ett -kypärämalli on selvästi erilaisempi kuin muut kypärät. Se ei todellakaan ole parhaan näköinen, mutta se näyttää ehdottomasti yhdeltä mukavimmalta päässä. Sellainen jätkä kuin Teemu saa sen näyttämään hyvältä, mutta varokaa jos olet kaljaliigapelaaja ja päätät laittaa valkoisen häkin valkoiseen kypärään. Siten näytät lopulta aivan jäätelötötteröltä, sivusto arvioi.

Selännettä ennen Jofa-kypärämallia tutuksi kiekkofaneille teki Wayne Gretzky ja Jari Kurri, jotka pitivät Jofa 235 51 -mallia päässään 80- ja 90-luvuilla.

– 235 51 ei tuonut samanlaista suojaa kuin nykyajan kypärät, mutta se oli iso osa Gretzkyn imagoa 80- ja 90-luvulla. Hänen joukkuetoveri Jari Kurri piti myös samaa pottaa päässään, mutta hän päätti kuitenkin mielummin käyttää visiiriä siinä, kuin jättää naama alttiina iskuille.

Listalle nousi myös uudempaa mallia edustava Reebok 5, jonka tunnetuksi tekivät muun muassa Chris Pronger ja Sidney Crosby.

– Reebokin kypärät olivat markkinoiden goljatteja. Crosby oli yksi ensimmäisistä, jotka käyttivät tätä uutta laatikkomaista upeaa näkyä. Tämä kypärä tarjosi pelaajille myös paljon turvallisuutta sekä ominaisuuden säätää kypärän kireyttä takaa.

Sivusto listasi mukaan myös The Itech 1505, The Bauer 5000, Bauer 8500, CCM HT2 sekä Mario Lemieuxin olympialaisissa 2002 käyttämän Nike Quest Helmet -kypärämallin.

Katso tästä koko lista.