Urallaan 130 NHL-ottelua pelannut ja niissä 234 jäähyminuuttia itselleen kerännyt Stephen Peat on kaukana niistä ajoista, jolloin hän otteli jäällä suurimpien ja vaarallisimpien tappelijoiden kanssa.

Perheestään hän on suurelta osin vieraantunut. Peat kärsii äärimmäisistä päänsäryistä, muistinmenetyksistä sekä kyvyttömyydestä pitkäaikaiseen keskittymiseen. Nämä kaikki oireet ovat yhdistettävissä paljon julkisuutta saaneeseen aivojen rappeumatautiin CTE:hen, josta ovat kärsineet monet muutkin NHL-tappelijat.

Washington Capitalsin paidassa kaikki NHL-pelinsä pelannut Peat asuu autossa eikä hänellä ole vakituista osoitetta. Toisinaan hän punkkaa kavereidensa sohvalla. Asuntoa hän ei saa, koska hän on kyvytön työntekoon ja siten vuokranmaksuun. Lisäksi asunnon hankkimista ei helpota hänen 2015 saamansa tuomio tuottamuksellisesta tuhopoltosta hänen perheensä talossa Langleyssä, Brittiläisessä Kolumbiassa.

Entinen NHL-maalivahti Glenn Healy johtaa nykyään NHL-alumnien yhdistystä, joka tarjoaa entisille NHL-pelaajille apua vaikeissa tilanteissa. Healy ei suoraan mainitse Peatin tilannetta, mutta kehoittaa yleisesti entisiä NHL-pelureita ottamaan yhteyttä häneen.

– Kyse on puhelinsoitosta ja siitä, että siihen vastataan minuuteissa. Jos kyseessä on kriittinen tilanne, apua annetaan välittömästi. Pelaajan on haluttava sitä itse ja me annamme sitä, Healy kommentoi.