NHL-lupaus Miro Heiskanen olympiavalinnastaan: ”Olin himassa ja kattelin telkkaria”

© Kuva: Juha Tamminen

HIFK:n NHL-lupaus Miro Heiskanen pääsee toteuttamaan helmikuussa yhden unelmansa, kun hän vetää Leijonien paidan päälle olympialaisissa. Dallas Starsin lupaus kuuli asiasta katsellessaan telkkaria.

– Olin himassa sohvalla ja kattelin telkkaria, Heiskanen kertoi NHLSuomelle lauantaina.

Heiskasen kausi on sujunut hyvin. 18-vuotias Heiskanen on noussut jo tällä kaudella miesten maajoukkueeseen mukaan ja pelit HIFK:ssa ovat sujuneet loistokkaasti. Yllätyksenä valinta olympialaisiin ei monelle tullut, eikä se yllätys ollut Heiskasellekaan.

– Osasin sen kyllä aavistaa. Olimme jo aiemmin vähän puhuttu. Sitten kun puhelin soi, niin osasin kyllä aavistaa, että mistä on kyse, Heiskanen totesi.

Olympialaiset pelataan Etelä-Korean Pyeongchangissa. Paikka ei ole kovin monelle suomalaiselle tuttu.

– En kyllä tiedä siitä paikasta oikeastaan mitään. Sinne nyt sitten lähdetään katsomaan, että minkälainen mesta se on. Lätkää siellä kuitenkin pelataan, sen tiedän, Heiskanen naureskeli.

Heiskanen on pelannut tällä kaudella 22 ottelua Liigassa ja iskenyt jo 11 maalia ja 17 tehopistettä. Kovia lukemia puolustajalle.

– Mielestäni olen pelannut ihan hyvin. Ehkä vähän huolellisuutta kaipaisi vielä joihinkin tilanteisiin, mutta muuten on mun mielestä mennyt ihan hyvin, Heiskanen sanoi omista otteistaan.

Heiskanen on turhan vaatimaton. Nuoren puolustajan otteet ovat jo tällä kaudella näyttäneet hyvin selvästi sen, miksi Dallas Stars huusi suomalaisen nimen jo viime kesän varaustilaisuuden kolmantena. Tätä kaveria kannattaa seurata tiiviisti ja tulla katsomaan hieman pidemmänkin matkan päästä. Kun Heiskanen siirtyy ensi kesänä NHL:ään, häntä ei enää Suomen kamaralla nähdä pitkään aikaan.

Ville Hirvonen
@hirvonenville


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.