Kanadalaismedia TSN:n mukaan Vjatseslav Voinov on halukas tekemään paluun NHL:ään. Viimeiset kolme kautta venäläispuolustaja on edustanut KHL-seura Pietarin SKA:ta.

NHL-asiantuntija Darren Dreger näki kuitenkin edessä olevan monta mutkaa, jotka hidastavat Voinovin mahdollista paluuta.

– Se on varmasti pitkä prosessi. Se alkaa hakemuksesta peliluvan palauttamiseksi. Tätä ei ole odotettavissa ennen KHL-kauden päättymistä, Dreger sanoi.

Voinovin sopimus SKA:n kanssa päättyy kuluvan kauden jälkeen. Venäläisen pelaajaoikeudet NHL:ssä omistaa edelleen hänet 2008 varaustilaisuudessa varannut Los Angeles Kings. Kings-organisaatiolla ei ole kuitenkaan juuri mitään tehtävissä sen puolesta, että pelilupa tulisi; puhumattakaan työluvasta.

– Hänen (Voinov) pitäisi tavata NHL:n komissaari Gary Bettman osana kuulemista ja lisäksi on odotettavissa, että paluun seurauksena olisi ylimääräinen kurinpidollinen rangaistus.

– Ja entä maahanmuuttoasiat? On siis edessä paljon läpikäytäviä asioita, jotta hän voi palata NHL:ään.

Voinovin paluun esteeksi voi tulla varsinkin hänen Yhdysvaltojen vuosina saamansa tuomio vaimonsa pahoinpitelystä. Voinov istui pahoinpitelystä 90 päivän tuomion vankilassa, jonka jälkeen sopimus Kingsin kanssa purettiin ja venäläinen päätti palata takaisin kotimaahansa.