Columbus Blue Jacketsin GM Jarmo Kekäläinen on tehnyt loppukauden mittaisen kaksisuuntaisen sopimuksen hyökkääjä Nathan Gerben kanssa.

Gerbe on pelannut edelliset kaksi kautta Sveitsiin NLA-liigassa HC Servetten joukkueessa. 30-vuotias jenkkitaituri tahkosi tällä kaudella 19 peliä Sveitsissä tehoin 2+5=7.

Servette ja Gerbe päättivät kuitenkin viime viikolla purkaa yhteisymmärryksessä pelaajasopimuksen.

163-senttinen ja 80-kiloinen taskuraketti on pelannut NHL:ssä 394 ottelua tehoin 58+80=138. Hän on edustanut Buffalo Sabresia ja Carolina Hurricanesia.

Gerbe yritti hakea pelipaikkaa New York Rangersistä kauden 2016-17 alussa, mutta paikkaa ei lopulta irronnut ja hänet lähetettiin AHL:ään. Gerbe ei suostunut pelaamaan AHL:ssä, joten hänen pelaajasopimus purettiin.

Gerbe teki parhaalla NHL-kaudellaan (Buffalo Sabres, 2010-11) 64 otteluun 16 maalia ja 31 tehopistettä. Sesongin päätteeksi varaamattomalle hyökkääjälle lätkäistiin muhkea kolmen vuoden mittainen ja 13 miljoonan dollarin arvoinen (AAV 4,35 miljoonaa dollaria) sopimus. Sabres osti sopimuksen kuitenkin ulos vain kaksi kautta myöhemmin.

NHL:ssä on sääntö jonka takia Gerben on läpäistävä siirtolista, jotta hän voi pelata virallisesti Blue Jacketsin organisaatiossa. Jos Gerbe läpäisee siirtolistan, hänen pelinsä jatkuvat AHL-seura Cleveland Monstersin riveissä.