Tuomo Ruutu kommentoi uransa jatkoa

© Kuva: Getty Images

Tuomo Ruutu pelasi pudotuspelit mukaan lukien 751 NHL-ottelua vuosina 2003-16. Viimeisin kausi New Jersey Devilsissä 2015-16 meni pieleen loukkaantumisten takia.

Ruutu on kärsinyt urallaan paljon loukkaantumisista. Niiden takia hän ei ole kyennyt pelaamaan niin kovalla tasolla, kuin potentiaalia olisi.

– Kaikkihan tietää, ettei loukkaantumisen jälkeen ole ikinä helppoa tulla takaisin. Se on ihan selvää. Totta kai loukkaantumisista on maksanut hintaa ja noin poispäin. Onneksi olen päässyt siitä ohi, Ruutu kertoo NHLSuomelle.

Ruutu ilmoittaa, ettei enää halua jossitella kuitenkaan loukkaantumisilla. Hänen NHL-uransa on ollut pitkä.

– Loukkaantumiset ovat tietysti vaikuttaneet. Joskus jossittelin, että miksi, mutta olen hyväksynyt tilanteen. Asiat on ollut, miten on ollut, mutta ne on olleet pirun hyvin. Olen ollut onnekas.

Viime kaudella Ruutu pelasi Sveitsissä Davosin joukkueessa. Tällä kaudella häntä ei ole nähty kaukalossa.

Jatkuuko Ruudun ura vielä?

– Kaikki on edelleen auki. Mulla on taas kerran leikattu olkapää. Nyt sitä kuntoutetaan ja katsotaan sitten asia kerrallaan, hän kertoo.

Ruutu toimii Pyeongchangin olympialähetyksissä Discoveryn asiantuntijakommentaattorina. Kaksiin edellisiin olympiakisoihin Vancouverissa ja Sotshissa hän osallistui pelaajana ja voitti kaksi pronssia.

– Ensimmäistä kertaa olympialaisiin kommentaattoriksi. MM-kisoissa olen ollut aikaisemmin. Mukavaa lähteä. Aikaisemmin, kun olin kommentoimassa, oli tosi nastaa. Erilaista ja haastavaa. Paljon on kehitettävää ja paljon kehityin. Kiva on lähteä seuraamaan myös tota olympialaisten fiilistä, Ruutu hehkuttaa.


PÄIVÄN VIHJE: TAPPARA – JYP

Saako kriisissä taivaltava JYP selkäsaunan Tapparalta?