Valtteri Filppula uusista haasteistaan: ”Se on isoin muutos”

© Kuva: Getty Images

|Newark, New Jersey| Viime vuoden maaliskuun ensimmäisenä päivänä, kun NHL:n siirtoraja oli juuri umpeutumassa, tuli Valtteri Filppulan NHL-ura käännekohtaan. Tampa Bay Lightning kauppasi hänet Philadelphia Flyersiin.

Ensimmäisessä NHL-joukkueessaan Detroit Red Wingsissä Filppula oli voittamassa Stanley Cupia, ja Tampa Bayn kanssakin hän eteni aina finaaleihin asti. Flyers ei ole viime vuosina järin paljon juhlinut, mutta Filppula on kotiutunut uuteen ympäristöön.

– Kaikki on mennyt ihan ok. Flyersillä on hyvä, nuori jengi, johon oli helppo tulla sisään. Mukava porukka aina auttaa, kun tällainen siirto tulee, Filppula sanoi lauantaina Flyersin voitettua vieraissa New Jersey Devilsin 5-3.

Flyersin pelaajat asuvat usein New Jerseyn puolella osavaltiorajaa, mutta Filppula on löytänyt kodin USA:n entisestä pääkaupungista, Pennsylvanian Philadelphiasta. Uusi asuinympäristö tuntuu omalta, samoin joukkueen tyyli.

– Mitä pelisysteemiin tulee, kaikki NHL-jengit pelaavat lähes samalla tavalla. Siinä mielessä ei ole ollut mitään kovin suuria vaikeuksia.

Kuluvalla kaudella Filppula on merkkauttanut Flyers-paidassa 18 tehopistettä (9+9). NHL-ura sen kun komistuu: nyt tilillä on 838 runkosarjaottelua ja 152 Stanley Cupin pudotuspeliä (enemmän pudotuspeliesiintymisiä suomalaisista on vain Jari Kurrilla ja Esa Tikkasella) eli yhteensä 990 kamppailua taalakaukaloissa.

Kun ikääkin tulee pian 34 vuotta täyteen, Filppula ei ole mikään poikanen. Kova ammatti vaatii tarkkaa huolenpitoa hyvinvoinnista.

– Huolto on muuttunut niin, että sitä pitää tehdä nykyisin paljon enemmän, erityisesti kauden aikana. Se on isoin muutos. Ennen pystyi vähän vähemmälläkin huollolla ja verryttelyllä tulemaan toimeen. Nyt sitä joutuu tekemään koko ajan vähän enemmän, että pysyy ehjänä.

– Täytyy koputtaa puuta, sillä toistaiseksi on mennyt hyvin. Ei ole tullut mitään vammoja. Toivottavasti jatkuu samalla lailla, että pystyy vielä jonkun aikaa pelaamaan, kertoilee Filppula.

Haastattelu: Pasi Tuominen, Newark, New Jersey


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.