Olli Määttä hehkutti voittoa ja taukoa: ”Kausi on pitkä ja raastava”

© Kuva: Getty Images

NEW YORK. Vahvaa NHL-kautta pelaava kaksinkertainen Stanley Cup -voittaja Olli Määttä esiintyi taas edukseen Suomen aikaa varhain lauantaina. Puolustajan edustama Pittsburgh Penguins voitti vieraissa New York Islandersin 4-0.

– Pelattiin tosi hyvin tänään. Viimeisessä erässä kaveri tuli kovaa, mutta ensimmäisessä ja toisessa emme oikeastaan antaneet heille mitään, Määttä kertasi NHLSuomen haastattelussa heti pelin jälkeen Barclays Centerin pukukopissa.

Määtällä oli selkeästi vahva latinki otteluun. Alkulämmittelystä lähtien fokus oli ilmeisen terävä, ja se näkyi virheettömänä suorituksena. Määttä pelasi ykköspakkiparissa Kris Letangin kanssa. Jääaikaa suomalaiselle kertyi runsaat 20 minuuttia; vastuuta tuli sekä yli- että alivoimassa.

Penguinsin superhyökkääjä Sidney Crosby dominoi jälleen kerran ja oli mukana kaikissa maaleissa (1+3). Kakkostähden kunnian kaappasi nuori maalivahti Tristan Jarry. Hän saavutti nollapelin 23 torjunnalla.

– Tosi kylmäpäinen kaveri, pelaajana samantyyppinen kuin (ykkösmaalivahti) Matt Murray. Ihan sama, kumpi pelaa maalissa, tarvittavat torjunnat tulevat, ja meillä on mahdollisuus voittaa. Loppu on vain meistä (kenttäpelaajista) kiinni, Määttä sanoi.

Kun NHL:n runkosarja on edennyt hieman yli puolivälin, kaksi edellistä Stanley Cupia vallannut Penguins on yllättäen pudotuspeliviivan alapuolella.

– Tähän asti olemme ehdottomasti alisuorittaneet. Ongelma on ollut tasaisuuden puute. Pitää löytää se vaihde, jolla tulee joka ilta sama suoritus. Vastauksen pitää löytyä joukkueen sisältä. Meillä on niin paljon potentiaalia, Määttä mietti.

Määtän taustoilta löytyy paljon terveys- ja loukkaantumishuolia, mutta nyt kulkee. Penguins on pelannut 43 ottelua, ja Määttä on luutinut niistä jokaisen. Viiden päivän ottelutauko tulee ensi viikolla kuitenkin hyvään rakoon.

– Eikös sellainen aina tule hyvään paikkaan? Kausi on pitkä ja raastava, ja nyt joulun jälkeenkin on ollut kova pätkä. Nyt kun mahdollisuus avautuu, täytyy ottaa lepokin huolella.

Pasi Tuominen, New York


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.