Puolustaja Aleksi Anttalainen yrittää nousta NHL:ään Pohjois-Amerikan junioripolkua pitkin.

18-vuotias puolustajalupaus suuntasi täksi kaudeksi Kanadan junioriliigaan, QMJHL:ään, jossa hän kiekkoilee parhaillaan Blainville-Boisbriand Armadan joukkueessa. Anttalaisella on takanaan 21 ottelua, joissa hän on viimeistellyt tehot 2+8.

Nuorukaisen mukaan päätös lähtemisestä rapakon taakse oli oikea ratkaisu monestakin eri näkökulmasta.

– Täällä on enemmän ihmisiä katsomassa, scoutteja ja muita, ja siksi minusta on järkevämpää pelata Pohjois-Amerikassa. Ei mulla ole mitään huonoa sanottavaa suomalaisesta jääkiekosta, mutta täällä saa enemmän huomiota, ja se lisää motivaatiota näyttää parastaan. Haluan päästä eteenpäin urallani, Anttalainen pohti NHL.comin/fi:n haastattelussa.

TPS:n junioreissa ja Suomen nuorisomaajoukkueissa aiemmin kiekkoilut puolustaja tekee jatkuvasti töitä suurimman unelmansa, NHL:n eteen. Kiirettä hän ei kuitenkaan pidä, vaan etenee päivä kerrallaan kohti kirkkaampia valoja.

– Kyllähän se NHL on kirkkain tavoite, mutta se vaatii vielä sairaasti töitä. Olen kyllä siihen valmis, ja teen joka päivä sen eteen töitä, Anttalainen päätti.