Artturi Lehkonen ylistää Teemu Selännettä ja Saku Koivua – ”Kaksi kaikkien aikojen suomalaispelaajaa”

© Kuva: Getty Images

Jokainen suomalainen, joka on ollut vähääkään kiinnostunut jääkiekosta ja pyörinyt itse luistimet jalassa sekä maila kädessä ulkojäillä, on joskus varmasti kuvitellut itsensä Teemu Selänteeksi.

Selänteestä puhutaankin monissa yhteyksissä kaikkien aikojen parhaana suomalaiskiekkoilijana, ja vaikka Finnish Flashin uran viimeisestä pelistä on kulunut jo yli neljä vuotta, on hänellä edelleen suuri vaikutus suomalaisnuorukaisiin.

Montreal Canadiensia edustava Artturi Lehkonen on tällä hetkellä valmistautumassa ensi yönä pelattavaan vierasotteluun Anaheim Ducksia vastaan ja samassa yhteydessä häneltä kyseltiin kysymyksiä Selänteestä.

Esille nousi muun muassa suomalaislegendan nimeäminen tämän vuoden Hockey Hall of Fame -luokkaan, heti ensimmäisenä vuotena, kun se siis oli mahdollista.

– Hänellä oli, ja on edelleen, jättimäinen vaikutus pelaajiin Suomessa. Se (HHOF-valinta) on valtaisa kunnia ja olen todella onnellinen siitä, että hänet valittiin. Hän on ehdottomasti ansainnut sen, Lehkonen hehkuttaa Canadiensin verkkosivuilla.

Kun Lehkoselta kysyttiin hänen suosikkihetkeään Selänteen NHL-uran ajalta, löytyi vastaus enemmän kuin helposti.

– Ei kahta sanaa, se kun hän voitti Stanley Cupin, koska hän halusi sitä niin pitkään. Olin todella onnellinen hänen puolestaan, kun se viimein tapahtui. Muistan katsoneeni sen ottelun, tuohon aikaan 12-vuotias Lehkonen ylisti.

22-vuotias suomalaishyökkääjä nauttiikin päästessään pelaamaan Anaheimissa, jossa kiekkoili Selänteen ohella myös muuan Saku Koivu.

– Onhan se erityislaatuista pelata täällä, koska hänellä (Teemu) oli niin loistava ura täällä. Ja Saku pelasi myös täällä. He ovat kaksi kaikkien aikojen suomalaispelaajaa, joten onhan tämä aika mahtavaa.

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!