Artturi Lehkonen löytänyt oman paikkansa Montrealissa – ”Vain jääkiekkojumalat pidätelleet heitä”

© Kuva: Getty Images

Montreal Canadiensin alkukausi on ollut suoraan sanottuna tuloksellisesti surkea, sillä joukkue on voittanut viidestä pelaamastaan ottelusta vain yhden ja kerännyt kasaan ainoastaan kolme sarjapistettä.

Kyse ei ole ollut kuitenkaan siitä, että joukkueen tekeminen kaukalossa olisi ollut huonoa – päinvastoin, se on hallinnut kaukalotapahtumia ja vienyt muun muassa laukaukset nimiinsä 189-140.

Toisin sanoen maalinteko on tuottanut vaikeuksia, sillä Canadiens on tehnyt viiteen otteluun ainoastaan kahdeksan maalia. Se tekee keskiarvolta 1.6 maalia ottelua kohden,  kokonaisuudessaan joukkueen laukaisuprosentti on karmaisevan heikko 4,2 ja yhden maalin tekeminen vaatii lähes 24 laukausta kohti maalia.

Positiivista Canadiensin näkökulmasta on kuitenkin siis se, ettei joukkueen tekeminen – lukuun ottamatta sitä maalintekoa – näytä kaukalossa missään nimessä huonolta. Itse asiassa joukkueen hyökkäysketjuja katseltaessa, Corsi-tilastojen kautta, jälki on muilta kuin maalien osalta varsin imartelevaa.

”Vaikea ymmärtää, miksi Julien hajotti tämän ketjun”

Kaikkein imartelevinta tekeminen on ollut hyökkäysketjun Artturi LehkonenTomas PlekanecCharles Hudon osalta, sillä kyseinen trio on suorstaan dominoinut kaukalotapahtumia riippumatta vastustajasta.

– Kuten kaikki muutkin tässä joukkueessa, myös tämä kolmikko on kamppaillut maalinteon vaikeuden kanssa, mutta kyse on pitkälti siitä, että jääkiekkojumalat ovat pidätelleet heitä, The Athleticin toimittaja Marc Dumont paaluttaa.

– He ovat vieneet uskomattomasti 65-prosenttisesti laukaukset (vastustajaan nähden) ollessaan jäällä. Lehkosella on koko joukkueen osalta eniten (8) vaarallisia maalintekopaikkoja ja hän oli selvästikin se liipaisin-kaveri, kun ottaa huomioon, että Plekanecilla ja Hudonilla näitä oli yhteensä viisi.

Jostain syystä päävalmentaja Claude Julien päätti hajottaa myös Lehkosen ketjun hakiessaan vastauksia maalintekoon, vaikka niitä maaleja lukuun ottamatta kaikki faktat puolsivat nimenomaan sen hajottamista vastaan.

– He eivät pelkästään vain laukoneet vastustajaansa enemmän, vaan he myös päästivät vähemmän laukauksia omiin kuin muut joukkueen pelaajat.

– On siis vaikea ymmärtää, miksi Julien hajotti tämän ketjun, koska heidän tekemistään kuvaa yksi sana: dominointi.

Kolmikosta Lehkonen on toistaiseksi onnistunut merkkauttamaan tililleen viiteen otteluun vain yhden syöttöpisteen, mutta jossain vaiheessa tulosta alkaa väistämättä tulla, etenkin, jos hänet palautetaan takaisin yhteen Plekanecin ja Hudonin kanssa.

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!