Tästä ei enää näytönpaikka parane! – Artturi Lehkonen nousee kahden todellisen superstaran rinnalle

© Kuva: Getty Images

Montreal Canadiensin alkukausi on ollut sanalla sanoen tahmea, sillä joukkue on onnistunut voittamaan neljästä pelaamastaan ottelusta vain yhden ja lisäksi se on onnistunut maalinteossa ainoastaan viisi kertaa.

Kaikkein suurimmat ongelmat Canadiensilla onkin ollut juuri maalinteossa, sillä pelaamissaan otteluissa se on vienyt laukaukset nimiinsä 155-118, mutta maaliero on heikko 5-13.

Viime ottelussaan kanadalaisseura hallitsi pelitapahtumia Chicago Blackhawksia vastaan mielinmäärin, vieden laukaukset nimiinsä 42-25, mutta silti se onnistui häviämään ottelun kotonaan 1-3-lukemin.

Canadiensin päävalmentajana toimiva Claude Julien onkin sanonut julkisesti, että tällä hetkellä joukkue ”ei laita kiekkoa yksinkertaisesti mistään sisään”.

Nyt Julien onkin päättänyt lähteä hakemaan apua joukkueensa maalinteko-ongelmaan ketjumuutoksien kautta. Canadiens nimittäin harjoitteli keskiviikon aikana uusin hyökkäysketjuin ja tämä onkin tarjoamassa suomalaislaituri Artturi Lehkoselle upeaakin upeamman mahdollisuuden: hänet oli nostettu ykkösketjuun.

Lehkosta povailtiin jo ennen kauden alkua seuraan kesällä saapuneen Jonathan Drouinin rinnalle ykkösketjuun, mutta sitä hetkeä jouduttiin siis lopulta odottelemaan neljän ottelun verran. Kolmantena lenkkinä ketjussa pelaa maalitykki Max Pacioretty, joten nuorella suomalaishyökkääjällä on nyt käsissään täydellinen näytönpaikka.

Sen sijaan kesällä kolmivuotisen ja yhteisarvoltaan 14,7 miljoonan dollarin jatkosopimuksen seuran kanssa tehneen Alex Galchenyukin tilanne Canadiensissa sen kuin synkkenee entisestään. Ensiksi hänet päätettiin siirtää sentterin tontilta laituriksi ja alkukauden otteidensa jälkeen hänet on nyt pudotettu jo nelosketjuun.

Canadiensin uudistetut hyökkäysketjut:

Max Pacioretty – Jonathan Drouin – Artturi Lehkonen
Paul Byron – Tomas Plekanec – Brendan Gallagher
Charles Hudon – Philipp Danault – Andrew Shaw
Alex Galchenyuk – Torrey Mitchell – Ales Hemsky

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!