LAHTI. Floridan viime kesän kuudennen kierroksen varaus Sebastian Repo tavoittelee lähivuosina läpimurtoa NHL-jäille. Pelicans-kasvatti kävi taannoin rapakon takana Panthersin testileirillä, ja nyt nuorukainen tahkoaa Liigaa Tapparassa.

Kasvualusta hyökkääjälle on ihanteellinen, sillä hänen joukkueensa on voittanut Suomen mestaruuden kahdesti putkeen.

Maallikkona voisi kuvitella, että Repo elää jossain määrin varmasti haastavia aikoja. Kuten tiedetään, jääkiekko on joukkuepeli, jossa nimenomaan joukkueen menestys on yleensä ensimmäinen prioriteetti.

Toisaalta, suomalaislupaus on nyt siinä tilanteessa, että hänen pitää kehittää itseään, jotta NHL:n portit aikanaan avautuisivat. Kumpi Florida Panthers -varaukselle on tärkeämpää, Tapparan menestyminen vai itsensä kehittäminen?

– Minulla ainakin kulkevat käsi kädessä kimpassa. Sekä joukkueen menestys että totta kai oma kehittyminen arjessa, oikealta ampuva hyökkääjä valotti NHLSuomelle perjantaina.

Repo on ottanut hurjia harppauksia kohti NHL:ää. Rapakon takana USHL:ssä jo kaudella 2014-15 pelannut suomalaishyökkääjä painottaa, että punaisen langan löytäminen joukkueen menestymisen ja oman kehittämisen välillä on oleellista.

– Aina se on kirkkaana mielessä, eikä sillä tavalla kumpikaan ole koskaan mennyt edelle, NHL:ään numerolla 184 varattu potentiaalinen maalintekijä pyöritteli.

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.