Chicago Blackhawks sai eilen tietää, että se on oikeutettu siirtämään Marian Hossan, joka on koko NHL-kauden 2017-18 sivussa ihosairauden vuoksi, pitkäaikaistoipilaiden listalle (LTIR).

Tämä puolestaan tarkoitti sitä, ettei Hossan palkkaa lasketa palkkakaton alaiseksi ja näin ollen Blackhawks sai yli 5 miljoonaa dollaria ylimääräistä pelivaraa, joskin todellisuudessa tuo summa oli hieman reippaat 4 miljoonaa, sillä Blackhawks ylitti ennen tietoa palkkakaton ylärajan.

Illinoisin suunnalla ei jääty aikailemaan, vaan seura teki odotetun ratkaisun, kun se teki seurassa tryoutilla olleen puolustaja Cody Fransonin kanssa yksivuotisen pelaajasopimuksen.

Sopimus on arvoltaan ainoastaan miljoonaa dollaria, joten sitä voidaan pitää todellisena pilkkahintana pelaajasta, joka tienasi vielä viime kaudesta 3,325 miljoonaa dollaria.

[readmore from=”siirtomarkkinat”]

Toki on syytä muistaa, ettei Fransonista ei ole ollut täysin lunastamaan häneen kohdistettuja odotuksia, siis aiemmissa seuroissaan, mutta siitä huolimatta miljoona dollaria on täysin mitätön hinta nykymarkkinoilla.

Fransonin hankinta oli yksi suurimmista syistä sille, että Blackhawks lähetti suomalaispuolustaja Ville Pokan, joka ei ole edelleenkään pelannut urallaan ainoatakaan NHL-ottelua, jälleen kerran farmin puolelle.

30-vuotias Franson, jolla on pituutta 196 senttiä ja painoa reippaat 100 kiloa, on pelannut toistaiseksi NHL-urallaan 527 runkosarjaottelua ja tehnyt niissä tehopisteet 42+163=205. Pudotuspeliotteluita hänellä on vyöllään 28 kappaletta, pisteiden 4+11=15 kera.

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.