Chicago Blackhawks joutuu tulla tällä viikolla käynnistyvän kauden toimeen ilman konkarihyökkääjä Marian Hossaa, jonka koko ura saattaa olla paketissa ikävän ihosairauden vuoksi.

Tähän päivään saakka Chicagossa on jouduttu elämään jännityksessä. On nimittäin ollut epäselvää, että luokitellaanko Hossa niin sanotusti pelikyvyttömäksi vai ei.

Tällä on ollut luonnollisesti suuri vaikutus Blackhawksin palkkakattoon, sillä pelikyvyttömänä Hossa voidaan asettaa pitkäaikaistoipilaiden listalle (LTIR) ja siten hänen palkkaansa ei laskettaisi palkkakaton alaiseksi.

Vaan enää asian suhteen ei ole epäselvyyttä, sillä mediajätti The Athletic kertoo NHL:n todenneen, että Hossa on LTIR-kelpoinen. Sen seurauksena hänen 5,275 miljoonan dollarin cap hitiä ei lasketa palkkakattoon ja Blackhawksin tilanne helpottuu luonnollisesti merkittävästi.

NHL oli Hossan tilanteen selvittääkseen käyttänyt ulkopuolista lääkäriä selvittämään 38-vuotiaan konkarihyökkääjän terveydentilan ja tämä oli todennut, ettei Hossasta ole pelaamaan ainakaan NHL-kauden 2017-18 aikana.

[readmore from=”siirtomarkkinat”]

Hossan sopimus ulottuu aina kesään 2021 saakka, mutta nähtäväksi jää, onko hänestä enää koskaan palaamaan takaisin kaukaloon.

Palkkahelpotuksen seurauksena Blackhawksilla on nyt hieman yli 4 miljoonaa dollaria tilaa palkkakaton alla ja seuran uskotaankin iskevän välittömästi sopimuksen puolustaja Cody Fransonille, joka on ollut mukana seuran harjoitusleirillä tryout-sopimuksen turvin.

Franson tienasi viime kaudestaan Buffalo Sabresissa 3,325 miljoonaa dollaria ja mitä todennäköisimmin hänen palkkansa tulee Chicagossa liikkumaan jossain 2-3 miljoonan dollarin välimaastossa.

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.