Ketjuvalinnat selvillä? – Artturi Lehkoselle tarjolla valtava rooli NHL:n perinteikkäimmässä seurassa

© Kuva: Getty Images

Montreal Canadiens koki kesän aikana muutoksia, kun lähtijöiden listalla olivat muun muassa Dallas Starsiin vapaiden pelaajamarkkinoiden kautta siirtynyt Alexander Radulov sekä kanadalaisseurassa lähes 1 000 ottelua pelannut puolustaja Andrei Markov.

Sisään tulivat puolestaan Tampa Bay Lightningista vaihtokaupan turvin hankittu Jonathan Drouin ja vapailta pelaajamarkkinoilta kiinnitetty puolustaja Karl Alzner, joka oli ennen siirtoaan edustanut koko uransa ajan Washington Capitalsia.

Muut tapahtuneet muutokset olivatkin sitten hieman pienempiä, mutta sen sijaan Artturi Lehkoselle esimerkiksi Radulovin lähtö avasi uusia ovia.

Lehkonen pääsi toki myös viime kaudella pelaamaan ajoittain kärkiketjuissa, mutta pääasiassa hänen roolinsa oli kolmosketjun laiturina. Sen sijaan nyt häntä on kaavailtu jopa seuran ykkösketjuun, sentterin rooliin testattavan Drouinin rinnalle, mutta ainakaan vielä tämä ei Lehkosen osalta tule toteutumaan.

Joka tapauksessa Lehkonen on saamassa heti merkittävän roolin kauden ensimmäiseen otteluun, jossa Canadiens kohtaa vieraskaukalossa Buffalo Sabresin, sillä Lehkonen harjoitteli tänään joukkueensa kakkosvitjassa.

Kakkosketjun sentterinä toimi kaiken nähnyt ja kokenut tshekkipeluri Tomas Plekanec, kun taas vasemmassa laidassa viiletti viime kausina huimaa jälkeä AHL:ssä tehnyt, ja uransa kuudessa ensimmäisessä NHL-ottelussa pisteet 0+4 kerännyt, 23-vuotias Charles Hudon.

Tässä vielä Canadiensin todennäköiset ketjut kauden avausotteluun:

Max Pacioretty – Jonathan Drouin – Brendan Gallagher
Charles Hudon – Tomas Plekanec – Artturi Lehkonen
Alex Galchenyuk – Phillip Danault – Andrew Shaw
Payl Byron – Jacon de la Rose/Torrey Mitchell – Ales Hemsky

Victor Mete – Shea Weber
Karl Alzner – Jeff Petry
Jordie Benn – Mark Streit
Joe Morrow – Brandon Davidson

Carey Price
Al Montoya

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!