NHL-seurojen harjoitusleirit ovat edenneet nyt siihen pisteeseen, että joukkueet ovat aloittaneet kokoonpanojen karsimisen. Tai itse asiassa tämä on ollut käynnissä jo jonkin aikaa, mutta nyt kokoonpanot alkavat olla yhä vain lähempänä avauspäivän vastaavia.

Näin on tehnyt myös Vancouver Canucks, joka on tiputtanut nyt neljä pelaajaa lisää farmiseura Utica Cometsin puolelle.

Kyseiset herrat ovat puolustajat Jalen Chatfield sekä Guillaume Brisebois, laituri Joe LaBate ja lupaava maalivahit Thatcher Demko.

Tämä tarkoitti samalla myös meille suomalaisille hyviä uutisia; puolustaja Olli Juolevi jatkaa seuran harjoitusleirillä. Saman kohtalon ”kärsivät” myös suomalaissukuinen hyökkääjälupaus Jake Virtanen sekä HIFK:ssakin aikanaan pelannut Nikolay Goldobin.

Etenkin Goldobinin avauspäivän kokoonpanopaikkaa voitiin pitää vielä kesällä pienoisena ihmeenä, sillä loistavasta pelisilmästä ja kiekollisesta pelaamisesta tunnettu Goldobin on vielä fyysinen raakile. Hommia on kuitenkin painettu, sillä nyt venäläisen kokoopanopaikka näyttäisi olevan jälleen askeleen lähempänä.

[readmore from=”suomalaiset”]

Juolevi sen sijaan nauttii luultavasti tällä hetkellä viimeisistä hetkistään Canucksin organisaatiossa tämän kauden osalta. Esimerkiksi Vancouver Sunin kiekkotoimittaja Patrick Johnston ei jaksa uskoa Juolevin mahdollisuuksiin.

– Olli Juolevi on yhä kuvioissa mukana, mutta hänen ei uskota olevan ensi kaudella vakituinen NHL-pelaaja. On siis vaikea kuvitella, että hän tulisi aloittamaan kautensa Canucksin kokoonpanossa, Johnston kirjoitti Vancouver Sunin sivuilla.

Juolevin tulevan kauden osoite tulee mitä luultavimmin olemaan joko Kanadan juniorisarja OHL:ssä pelaava London Knights, tai lainapesti Liigassa pelaavaan TPS:ään.

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.