Winnipeg Jets on TSN:n toimittajana työskentelevän Darren Dregerin mukaan tehnyt jatkosopimukset sekä päävalmentaja Paul Mauricelle että GM Kevin Cheveldayoffille.

Heidän molempien sopimukset olivat katkolla tulevan kauden jälkeen, mutta Dregerin mukaan kaksikko allekirjoitti kanadalaisseuran kanssa monivuotiset jatkosopimukset.

Etenkin päävalmentaja Mauricen jatkoa voidaan pitää loistavana asiana Laineen kehityksen kannalta. Hän on nimittäin antanut niin keppiä, kuin porkkanaa kouliessaan superlupauksestaan maailmantähteä ja jälki on ollut erinomaista.

Ennen kaikkea Maurice on antanut Laineelle vapauksia pelaajana – mahdollisuuden oppia virheiden ja onnistumisten kautta, vaikka hän onkin saanut ajoittain kritiikkiä peluutusvalinnoistaan. Ne ovat olleet kuitenkin kaikki osa isompaa kuvaa.

– Olen alivalmentanut tätä nuorukaista. Me emme ole juurikaan keskustelleet hänen kiekollisesta pelaamisesta, mikä pitää sisällään esimerkiksi kiekonmenetykset. He kuitenkin oppivat paljon enemmän kokemuksiensa kautta kuin siitä, että minä kertoisin heille asiat. Antaa siis pelin opettaa häntä, Maurice paalutti marraskuussa Winnipeg Sunin haastattelussa.

”Pääsevät alkuun kuin koira veräjästä”

Ensi kaudella Laine ei tule kuitenkaan enää pääsemään yhtä helpolla, sillä jo viime kauden aikana Maurice paljasti seuransa verkkosivuilla olevansa huomattavasti ankarampi toisen vuoden pelaajille kuin tulokkaille.

– Olen sanonut heille, että seuraava vaihe heidän urallaan tulee olemaan se, kun huudan heille kiekonmenetyksestä ja sen jälkeen he menevät jäälle yrittäen tehdä oikeat ratkaisut. En huuda heille kuitenkaan vielä, koska en halua heidän menettävän itseluottamustaan. Haluan heidän luistelevan kaukaloon, kehittyvän pelaajina ja tekevän sitä kautta parempia ratkaisuja.

Viime kaudella tähän joutui totutella toista vuottaan Mauricen alaisuudessa pelannut tähtisentteri Mark Scheifele.

– Tein niin myös Scheifelen kohdalla, mutta nykyisin huudan hänelle jopa aivan liikaa. En kuitenkaan tehnyt niin ensimmäisenä vuotena, enkä vielä oikein toisenakaan, mutta toisen vuoden lopulla aloin olemaan jo kovempi häntä kohtaan, koska hän pystyi käsittelemään sen.

– Olin hänen kimpussaan koko ajan, mitä tuli kahteen ensimmäiseen kuukauteen. Se on osa sitä kehitysvaihetta. He pääsevät alkuun hieman kuin koira veräjästä, koska yritän tehdä heistä parempia, mutta haluan heidän olevan liekeissä.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.