Numerot eivät valehtele, Artemi Panarin vei Patrick Kanen uudelle tasolle – miten käy Chicagon supertähden?

© Kuva: Getty Images

Chicago Blackhawksin päätös kaupata Artemi Panarin Columbus Blue Jacketsiin oli supertähti Patrick Kanelle kova pala nieltäväksi.

Kaksikko oli, etenkin parhaina iltoina, ollut täysin pysäyttämätön ja dominoinut vastustajaa kuin vastustajaa vastaan. Ei siis ollut ihme, että Panarinin kauppaaminen otti koville Kanen osalta.

– Valehtelisin, jos väittäisin, ettei ensireaktioni ollut todella tunteikas. Samaan aikaan olin myöskin pettynyt, sillä meidän kemiat selvästikin toimivat parin viime kauden aikana, Kane avautui kesällä NHL.com:lle.

Monet ovat sanoneet, että Panarin tulee olemaan Columbuksessa ongelmissa ilman Kanea, mutta onko totuus itse asiassa täysin päinvastainen? Oliko Panarin se, joka vei Kanen täysin uudelle tasolle?

Itse asiassa numerot väittävät näin.

Panarinin saapumista edeltäneiden kahden kauden aikana Kane teki yhteensä 133 tehopistettä, kun taas kahdella viime kaudella – Panarinin rinnalla – pisteitä syntyi huimat 195.

Toki yhdysvaltalainen pelasi myös 34 ottelua enemmän, mutta siitä huolimatta muutos oli melkoinen. Kanen pistekeskiarvo kausina 2013-15 oli nimittäin 1.06 ja kausina 2015-17 1.19 – se on raju ero.

Samalla Kanesta tuli ehkä jopa koko NHL:n kirkkain supertähti

Tuo muutos tekeekin Kanesta kahden viime kauden osalta ylivoimaisesti NHL:n tehokkaimman pelaajan:

  1. Patrick Kane (195 tehopistettä)
  2. Sidney Crosby (174 tehopistettä)
  3. Jamie Benn (158 tehopistettä)
  4. Nicklas Bäckström (156 tehopistettä)
  5. Erik Karlsson (153 tehopistettä)

Kun siis mietitään, miten Panarin selviytyy Columbuksessa ilman Kanea, vähintäänkin yhtä aiheellista on kysyä, miten Kane tulee selviytymään?

Näköpiirissä ei nimittäin ole ”uutta panarinia” – myöskään Brandon Saadista ei ole tähän, sillä hänet hankittiin lähinnä elvyttämään Jonathan Toewsin ura takaisin vanhoihin sfääreihin.

Kannattaa siis seurata tarkalla silmällä, että lähteekö tämän ehkä NHL:n valoisimman tutkaparin taso laskemaan tulevina kausina, kun he eivät enää kiekkoile samassa pelipaidassa.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!