NHL-maailma, ja muutoinkin pohjoisamerikkalainen urheilukulttuuri, eroaa huomattavan paljon esimerkiksi Euroopan vastaavasta. Joukkueurheilussa seurat rakentuvat esimerkiksi pitkälti varaustilaisuuksien kautta.

Varaustilaisuuksien marssijärjestys taasen rakentuu sen mukaan, miten joukkueet ovat menestyneet viime kaudella. Heikosti pelanneet pääsevät varaamaan kärjessä, kun taasen esimerkiksi Stanley Cupin mestaruuden voittanut joukkue varaa viimeisenä.

Tästä syystä esimerkiksi NHL:ssä nähdään usein jälleenrakennuksia. Jos joukkueen runko on ikääntyvä ja osittain heikko, kaupataan veteraanit toisaalle ja joukkuetta aletaan kasaamaan uudestaan esimerkiksi juuri hyvien varausten myötä.

Kaikki eivät ole kuitenkaan sinut tämän systeemin kanssa, sillä Philadelphia Flyersin GM:nä toimiva Ron Hextall antoi sille täyslaidallisen.

– Sinä et jälleenrakenna silloin, kun olet kilpailukykyinen. Jälleenrakennus minulle tarkoittaa sitä, että varaat pelkästään korkealla, korkealla ja korkealla, etkä loppujen lopuksi anna edes kaikkeasi voittojen eteen. Se ei ole meidän DNA:ssa. Me haluamme voittaa mahdollisimman monta ottelua, Hextall avautui Philly.com:n Sam Carchidille.

Flyers keräsi viime kaudella NHL:n 19. eniten pisteitä, mutta uusitun systeemin vuoksi se sai haltuunsa koko varaustilaisuuden toisen varausvuoron. Tämän se käytti Nolan Patrickiin.

Tästäkään huolimatta joukkueessa ei aiota suorittaa minkään sortin jälleenrakennusta, vaan kilpailukyky aiotaan säilyttää. Seurassa kuitenkin suoritetaan jonkinasteista nuorennosleikkausta, mutta ei menestyksen kustannuksella.

– Me emme ole matkalla liigan pohjalle, emmekä aio varata ykkösenä neljää tai viittä vuotta. Se ei kuulu meidän kulttuuriimme. Meidän visiomme on pysyä kilpailukykyisenä, rakentaa joukkuetta ja muuttua nuoremmaksi. Ja sitä me myös tällä hetkellä teemme.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.