Viime kevään MM-kisoissa monet ihastuttanut konkaripuolustaja Chris Lee saa vihdoin ja viimein mahdollisuutensa NHL:ssä, 36 vuoden iässä.

Kokenut kanadalainen on päässyt pelaajaurallaan pelaamaan AHL:ssä peräti 249 runkosarjaottelua, tehoin 26+89=115, mutta ei ainoatakaan NHL-ottelua kovasta yrityksestä huolimatta.

Kun NHL-unelma näytti yhä kaukaisemmalta, suuntasi Lee kaudeksi 2010-11 Eurooppaan ja saksalaisseura Kölner Haien paitaan. Sieltä tie vei Adler Mannheimin kautta SHL-seura Färjestadiin, kunnes hän solmi kaudeksi 2013-14 uransa ensimmäisen KHL-sopimuksen.

Kokeneen Leen kiinnitti riveihinsä KHL-jätti Metallurg Magnitogorsk, jossa hän viihtyi neljä vuotta ja juhli kahdesti Gagarin Cupin voittoa.

Henkilökohtaisella tasolla etenkin hänen viime kautensa oli suorastaan käsittämätön, sillä hän veti puolustajan tontilta läpi runkosarjan yli piste per peli -tahdilla. Hän pelasi 60 ottelua ja teki niissä upeat tehot 14+51=65. Tahti ei hiipunut myöskään pudotuspeleissä, vaan 18 ottelua tuottivat pisteet 1+20=21.

Todellisena ylivoimapelin erikoisosaajana tunnettu Lee saikin viime keväänä täysin ansaitusti kutsun Kanadan MM-kisajoukkueeseen ja lopulta hän nousi katsomopelaajasta kaukalon puolelle, pyörittäen joukkueensa ylivoimaa ja tehden kahteen otteluun tehot 0+2.

Jo kisojen aikaan Lee puhui avoimesti halustaan saada korkeasta iästään huolimatta mahdollisuus NHL:ssä. Monien seurojen uskottiinkin olevan kiinnostuneita hänestä lyhyellä sopimuksella ja pienellä palkalla, mutta lopulta Leen osalta kesästä tuli todella hiljainen.

Tänään Pohjois-Amerikasta kantautui kuitenkin iloisia uutisia: Lee lähtee hakemaan pelipaikkaa Los Angeles Kingsistä tryout-sopimuksen kautta. Hän tulee siis osallistumaan Kuninkaallisten harjoitusleirille ja antamaan sitä kautta näyttöjä sekä Kingsille että kaikille muillekin NHL-seuroille.

Asiasta kertoi arvostettu toimittaja John Hoven omalla henkilökohtaisella Twitter-tilillään.

Mitäs luulette: saako Chris Lee vihdoin ja viimein sen mahdollisuutensa NHL:ssä ja pääsee toteuttamaan vuosikymmeniä jahtaamansa unelman? Kerrohan toki ajatuksesi Facebookin kommenttikenttään.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.