Florida Panthersin ykkössentteri Aleksander Barkov on valittu NHL Networkin toimesta 20 parhaan keskushyökkääjän joukkoon.

NHL Network on jatkanut erilaisten pelaajalistojen rakentamista ja tällä kertaa vuorossa oli Top 20 -keskushyökkääjät.

Listalle saatiin mukaan suomalaisväriä, sillä sijalta 17 löytyy suomalaishyökkääjä Barkov. Hän jätti listalla taakseen Jeff Carterin, Evgeny Kuznetsovin ja Sean Monahanin kaltaiset nimet, puhumattakaan niistä lukuisista muista senttereistä, jotka eivät mahtuneet listalle.

NHL Network kirjoitti Barkovista näin:

”Barkovilta jäi viime kaudella väliin 21 ottelua loukkaantumisen vuoksi, mutta hän teki 52 tehopistettä ja pelasi keskiarvolta ottelua kohden 19:24. Kahden viimeisen kauden aikana hän on tehnyt 111 tehopistettä (49 maalia, 62 syöttöä), pitäen sisällään 30 ylivoimapistettä (12 maalia, 18 syöttöä) ja 13 ottelun voittomaalia. 21-vuotias hyökkääjä teki viime kauden 25 viimeiseen otteluun 25 tehopistettä (12 maalia, 13 syöttöä).”

Listan ykkösnimeksi nousi Connor McDavid, joka näyttää kaikissa mahdollisissa vastaavissa listauksissa jättäneen Sidney Crosbyn taakseen.

Trendin ollessa tämä, saattaa olla paljon mahdollista, ettei Crosbya nähdä enää koskaan listan kärjessä, sillä siinä, missä Crosby on nyt omalla absoluuttisella huipputasollaan, McDavid vain paranee pelaajana vuosi vuodelta.

Todellisuudessa monet ovat edelleen sitä mieltä, että Crosby on maailman paras pelaaja, mutta McDavidin ykkössijalla on jo ennakoitu tulevaa kautta ja sitä seuraavaa askelta, kuten esimerkiksi The Hockey News teki julkaistessaan maailman 50. parasta pelaajaa.

Kaikkein suurin yllätys listalla on sijalle 13 nimetty Los Angeles Kingsin Anze Kopitar, jonka viime kausi oli suoraan sanottuna surkea. Hänen pistemääränsä esimerkiksi edelliseen kauteen verrattuna laski 22 pisteen verran ja tehotilasto +34 vaihtui lukemaan -10.

Kopitar tunnetaan pelaajana erinomaisena kahden suunnan hyökkääjänä, mutta viime kaudella hän oli kaukana siitä. Onkin varsin mielenkiintoista, että hänet on rankattu esimerkiksi NHL:n parhaan puolustavan hyökkääjän (Frank J. Selke Trophy) tittelistä taistelleiden Mikko Koivun ja Ryan Keslerin edelle; kaksikko ei edes mahtunut koko listalle.

Luonnollisesti ymmärrettävää olisi, mikäli asiaa olisi katsottu useamman kauden ajalta, mutta kaikissa perusteluissa puhutaan vain viime kaudesta.

Hieman erikoista oli myös se, että Steven Stamkos ylsi peräti seitsemännelle sijalle, vaikka hän pelasi viime kaudella ainoastaan 17 ottelua, joissa hän tosin teki 20 tehopistettä.

NHL Network Top 20 -keskushyökkääjät:

  1. Connor McDavid
  2. Sidney Crosby
  3. Evgeni Malkin
  4. Auston Matthews
  5. Nicklas Bäckström
  6. John Tavares
  7. Steven Stamkos
  8. Tyler Seguin
  9. Ryan Getzlaf
  10. Mark Scheifele
  11. Patrice Bergeron
  12. Jonathan Toews
  13. Anze Kopitar
  14. Jack Eichel
  15. Leon Draisaitl
  16. Ryan Johansen
  17. Aleksander Barkov
  18. Jeff Carter
  19. Evgeny Kuznetsov
  20. Sean Monahan
NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.