Viime kauden AHL-puolustajakomeetta ottamassa seuraavan askeleen – ”Hänen hyökkäystaitonsa ovat NHL-kalibeeria”

Jakob Chychrunin polvivamma on tuonut Arizona Coyotesille lukuisia kysymysmerkkejä tulevaa harjoitusleiriä ajatellen. Mikäli Chychrun joutuu olemaan lasaretissa pitkään, joukkueen täytyy löytää hänelle korvaaja.

Yksi potentiaalisista vaihtoehdoista on 21-vuotias Kyle Wood. Järkälemäinen 195-senttinen ja 106-kiloinen Wood tuli aavikolle vaihtokaupassa Colorado Avalanchesta, jossa toiseen suuntaan lähti laituri Mikkel Boedker.

Oikealta laukova Wood pelasi ammattilaisuransa tulokaskauden AHL:ssä Tucson Roadrunnersin riveissä. Tulokaskausi meni kerrassaan loistavasti – Wood teki 19 maalia ja yhteensä 43 tehopistettä sijoittuen puolustajien pistepörssissä sijalle 11 ja ylivoimamaaleissa sijalle 2.

– Hän on todella älykäs pelaaja, hän tekee loistavia avaussyöttöjä ja hänen hyökkäystaitonsa ovat NHL-kalibeeria, Coyotesin apulais-GM ja Roadrunnersin GM Steve Sullivan kertoi Arizona Sportsille.

Luistelutaitoa pidetään Woodin ainoana esteenä NHL-tasolle. Hän on kuitenkin tehnyt töitä sen eteen koko kesän ajan Coyotesin luisteluvalmentaja Dawn Braidin kanssa.

– Olen käynyt Arizonassa kolme kertaa vain luisteluni takia, olen tehnyt töitä Dawnin kanssa ja tavannut häntä täällä Torontossa kerran tai kaksi kertaa viikossa, Wood kertoi perjantaina.

– Mielestäni olen kehittynyt siinä suuresti ja odotan innoissani harjoitusleiriä.

Kukaan ei tiedä vielä varmuudella millainen mahdollisuus Coyotesin siniviivalle tarjoutuu Chychrunin loukkaantumisen vuoksi. Oliver Ekman-Larsson ja Niklas Hjalmarsson muodostavat ykköspakkiparin sekä Alex Goligoskin, Luke Schennin, Adam Clendeningin ja Kevin Connautonin odotetaan nappaavan rosteripaikat mieheen.

Kuusi paikkaa on siis näillä näkymin varattuna, joten vapaaksi jää vielä yksi. Woodin lisäksi siitä taistelevat myös muut Coyotesin prospektit, kuten esimerkiksi Cam Dineen ja Kyle Capobianco.

– Olen nuori pelaaja, joten pyrin luonnollisesti pelaamaan simppelisti ja esittämään taitojani ylivoimalla, Wood kertoi.

– Haluan pelata hyvin puolustuspäässä ja antaa heille syyn luottaa minuun joka tilanteessa.

NHL  FREE  AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!