NHL Networkin asiantuntija Kevin Weekes, joka oli mukana rankkaamassa NHL:n tämän hetken kymmentä kuuminta maalivahtia, vaikuttaisi olevan melkoinen suomalaisvahtien fani.

Hän totesi ensinnäkin, että Tuukka Raskin tulisi olla ehdottomasti mukana kymmenen parhaan maalivahdin listalla ja sanoi pitävänsä varmana sitä, että näin tulee myös olemaan ensi vuonna.

Päästessään analysoimaan ja puhumaan Pekka Rinteestä, Weekes roihahti suorastaan ilmiliekkeihin.

– Pidän monista jutuista hänen pelaamisessaan. Ensimmäisenä tulee tietenkin koko, mutta pidän myös hänen atleettisuudestaan – hän on todella ketterä maalillaan. Hänen ei kuuluisi olla (tuon kokoiseksi kaveriksi) näin vikkelä jaloistaan.

– Hän on erinomainen jaloistaan, hän on aktiivinen maalillaan ja ajoittain hän on myös todella viihdyttävä katsottava tolppien välissä; hänen liikkuvuus sivuttaissuunnassa on erinomaista ja hän ei koskaan luovuta.

– Sitten on hänen hanskakätensä, joka on omaa luokkaansa ja hänen suurin yksittäinen vahvuutensa. Lisäksi hän käyttäytyy kuin joukkueen kolmas puolustaja, hänen luistelunsa on vahvaa ja kiekkoa käsitellessään hän on tyynen rauhallinen, mikä on erittäin uniikkia.

”Näyttää lähinnä tennismailalta”

Rinteellä on myöskin mailapelaamisessaan käytössään ”salainen ase”, sillä hän pelaa huomattavasti lyhyemmällä mailalla, kuin hänen kokoisen maalivahdin kuuluisi pelata.

– Hänen mailansa näyttää lähinnä tennismailalta, suhteutettuna hänen kokoonsa. Mutta edelleenkin – hanskakäsi on hänen käyntikorttinsa.

Kerta toisensa jälkeen Weekes palasi kuitenkin takaisin Rinteen hanskakäteen.

– Kun hänen hanskakätensä on kuumana, hän pelaa normaalisti parhaalla tasollaan ja se on todella turhauttavaa laukojille. Se on ikään kuin imuri, joka imee kiekkoja hälyttävässä tahdissa (positiivisessa mielessä).

Vaikka moni NHL-fani kritisoi kokeneen suomalaisvahdin edesottamuksia Stanley Cup -finaalien vierasotteluissa, Weekes ei lähtenyt edes mainitsemaan koko asiaa, sillä hän ymmärtää, mitä maalivahdin työ on.

– Fanit Nashvillessä rakastavat tätä kaveria, kuten kuuluukin. Hän johdatti heidät Stanley Cup -finaaleihin ja hän on seuran pitkäaikaisin pelaaja.

– Hän oli todellinen peto kotona pelatessaan, hän auttoi tätä joukkuetta selviytymään finaaleihin ja kuudennessa finaaliottelussa hän oli joukkueensa kantava voima. Hän on avainpelaaja Nashville Predatorsin organisaatiolle.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.