Vegas Golden Knights solmi viikonloppuna välimieskäsittelyn jälkeen kaksivuotisen ja 4,5 miljoonan dollarin sopimuksen puolustaja Nate Schmidtin kanssa. Summa on vuodesta noin puoli miljoonaa dollaria vähemmän kuin Schmidtin leiri alunperin halusi.

Schmidtin kiinnittämisen jälkeen George McPheellä on uusi ongelma, joka on tosin ollut selvillä jo laajennusdraftista alkaen – joukkueella on liikaa puolustajia.

Golden Knightsin palkkatilasta 20,8 miljoonaa dollaria on käytettynä 11 puolustajaan. NHL:ssä tarvitaan maksimissaan kahdeksan puolustajaa, joten McPheen on tehtävä jotain.

Puolustajatilanteen lisäksi myös hyökkääjätilanne on hieman kummallinen – Golden Knightsilla on nimittäin saman verran NHL-hyökkääjiä kuin puolustajia, eli 11 kappaletta. Koska tarvitset 12 hyökkääjää rosteriisi, jotain olisi tehtävä tälläkin suunnalla. Ylimääräinen paikka voi tosin mennä yhdelle seuran prospekteista, kuten Alex Tuchille tai Brendan Leipsicille.

Puolustajatilanteeseen ei sen sijaan löydy järkevää ratkaisua. Kuka pelaa ja kuka istuu katsomossa?

Golden Knightsin takalinjoja katsellessa täytyy sanoa, että määrä ei korvaa laatua. Schmidtin lisäksi Clayton Stoneria voidaaan pitää tasokkaana NHL-pelaajana, sekä mahdollisesti myös nuorta Shea Theodorea.

Tämän kolmikon takana on Jason Garrison, Luca Sbisa, Brayden McNabb, Jon Merrill, Colin Miller, Brad Hunt, Griffin Reinhart sekä Deryk Engelland. Kyseisestä joukosta löytyy kyllä NHL-osaamista, mutta maksimissaan kolmospariroolissa.

Jos katsotaan tilannetta palkkojen kannalta, Golden Knightsin kolme eniten tienaavaa puolustajaa ovat Garrison, Sbisa ja Stoner – kolmikko vie palkkatilaa yhteensä 8,525 miljoonaa dollaria. Heitä tuskin saa kaupattua mihinkään pelkästään sopimustensa perusteella.

Näiden jälkeen jäljelle jää vielä McNabb, Merrill, Miller ja Hunt. McPheen on keksittävä mitä heidän kanssaan voi tehdä, sillä jokaisen kauppaaminen tai tiputtaminen farmiin ei oikein tule kuuloon.

On mahdollista, että tilanne ratkaisee itse itsensä – joillekin joukkueille saattaa harjoitusleirin aikana tulla tarvetta puolustajalle esimerkiksi loukkaantumisien sattuessa.

Golden Knightsin tilanne on joka tapauksessa ongelmallinen. Vegasilla on yhteensä vain 43 sopimusta, mutta niistä jopa 26 sopimusta on yksisuuntaisia.

Golden Knightsilla ei voi olla 26 pelaajaa NHL-rosterissaan, mutta silti heillä täytyisi olla varavaihtoehtoja hyökkäykseen loukkaantumisten sattuessa.

Aiheesta kertoi Yahoo! Sports.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.