Washington Capitalsista laajennusdraftin kautta Vegas Golden Knightsin alakertaan päätynyt Nate Schmidt sai välimieskäsittelijältä kaksivuotisen sopimuksen.

Nevadalaisseuran ja Schmidtin jatkosopimusneuvotteluissa ei löydetty yhteisymmärrystä, sillä osapuolten näkemyserot olivat melkoiset: puolustaja haki välimieskäsittelijältä 2,75 miljoonan dollarin vuosipalkkaa, kun taas Golden Knights tarjosi naurettavaa kaksivuotista sopimusta, 975 000 dollarin vuosipalkalla.

Selvästikin myös ulkopuolinen välimieskäsittelijä piti Golden Knightsin näkemystä lähinnä naurettavana ja hän päätti Schmidtin saavan kaksivuotisen jatkosopimuksen, joka on yhteisarvoltaan 4,45 miljoonaa dollaria.

Hän siis tulee tienaamaan kautta kohden 2,225 miljoonaa dollaria, joka jää noin puolen miljoonan dollarin päähän hänen pyynnistään. Golden Knights puolestaan pulittaa kautta kohden 1,25 miljoonaa dollaria enemmän kuin heidän tavoitteenaan oli.

Schmidtin, joka nousi yhdeksi Capitalsin tärkeimmistä puolustajista kesken viime kevään pudotuspelien, edellinen vuosipalkka oli 812 500 dollaria. Hänen palkankorotuksensa on siis vuositasolla yli 1,4 miljoonaa dollaria.

26-vuotias yhdysvaltalainen pelasi viime kaudella 60 runkosarjaottelua, tehoin 3+14=17. Pudotuspeleissä hänet nähtiin puolestaan 11 kertaa ja kevään tosipeleissä hän saalisti pisteet 1+3.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.