Arvostettu talouslehti arvioi viimeksi viime vuonna 30 NHL-joukkueen arvot, ja tuolloin viimeiseksi sijoittui Carolina Hurricanes. Forbes arvioi seuran arvoksi 230 miljoonaa dollaria, mutta tämä ei ole estänyt seuran nykyistä omistajaa, Peter Karmanosia, myymästä organisaatiota hulppeaan ylihintaan.

Hän nimittäin on kaupannut seuraansa avoimesti toisaalle, ja tällä hetkellä myyntihinta huitelee 500 miljoonan dollarin paikkeilla. Se on sama summa, mikä Vegas Golden Knightsin piti maksaa NHL:ään liittymismaksuna.

Tällä hetkellä suurin suosikki Hurricanesin uudeksi omistajaksi on Chuck Greenberg, joka on omistanut aiemmin muun muassa MLB-seura Texas Rangersin.

Greenbergilla on kuitenkin kestänyt jo tovi kerätä ympärilleen sopivaa sijoittajaryhmää ja tämän myötä luonnollisesti myös tarpeeksi rahaa. Karmanos on odottanut tähän mennessä maltilla, mutta nyt vaikuttaa siltä, että aika on loppumassa kesken.

– Sitten kun hän on tehnyt tarjouksensa, tutkimme sen ja katsomme miten etenemme. Hänen piti olla tarjouksen suhteen valmiina jo tovi sitte. Pidän Chuckin kanssa työskentelystä, mutta jos odotamme vielä muutaman viikon eikä hän saa rahoja kasaan, minun pitää sanoa hänelle sayonara, Karmanos uhosi Raleigh News & Observerin mukaan.

Greenbergin lisäksi on olemassa jopa 11-12 sijoittajaryhmää, jotka ovat kiinnostuneet haalimaan Hurricanesin itselleen. Jos asiassa odotellaan kuitenkin esimerkiksi vielä tulevan kauden yli, uhoaa Karmanos hinnan nousevan merkittävästi.

– Jos palaamme asiassa lähtökuoppiin, hinta saattaa nousta kenties 550 tai 600 miljoonaan dollariin. Joukkue on nousussa, joten jos joudumme odottamaan kauppaa tämän kauden loppuun saakka, meillä tulee olemaan mahtava kausi ja jos joukkue pääsee taloudellisesti plussan puolelle, kuten viime kaudella, seuran arvo tulee nousemaan merkittävästi.

Nykyinen omistaja kertoi lehden haastattelussa myös paikallisia kiekkofaneja huojentavan uutisen joukkueen mahdollisen muuton suhteen.

– Tämä joukkue ei muuta mihinkään, omisti sen kuka tahansa, Karmanos julisti.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.