NY Islandersin ja tähtipuolustajan erimielisyyksiin sopu – lyhyt jatkosopimus ratkaisuna

© Kuva: Getty Images

New York Islandersin ja puolustaja Calvin de Haanin näkemyksissä oli melkoinen ero, mitä tuli vuosipalkkaan.

26-vuotiaan de Haanin kerrottiin hakevan peräti 5 miljoonan dollarin vuosipalkkaa, kun taas brooklynilaisseura oli valmis maksamaan 1,95 miljoonaa dollaria kautta kohden. Lopulta osapuolet solmivat yksivuotisen ja 3,3 miljoonan dollarin arvoisen jatkosopimuksen.

– Calvin on tämän seuran oma ”tuote” ja hän on kehittynyt yhdeksi kärkipuolustajistamme. Hän pelaa meille tärkeitä minuutteja ja olemme innoissamme, että hän palaa (ainakin) yhdeksi vuodeksi, seuran presidentti ja GM Garth Snow hehkutti.

185-senttiselle ja 89-kiloiselle kanadalaispuolustajalle viime kausi oli selkeä askel eteenpäin. Hän ylitti entisen piste-ennätyksensä yhdeksällä pisteellä ja teki täyteen 82 ottelun mittaiseen runkosarjaan tehot 5+20=25.

Myös oman pään esitykset kehittyivät aiemmasta, mistä kielii esimerkiksi viime kaudella merkkautettu tehotilasto +15. Sitä ennen hänen tehotilastonsa oli parhaimmillaan ollut vain +3.

Kaiken kaikkiaan Islanders odottaa edelleen de Haanilta sitä hetkeä tapahtuvaksi, kun hän lunastaa häneen kohdistetun potentiaalinsa. Brooklynilaisseura varasi hänet vuoden 2009 NHL Draftissa numerolla 12 ja siitä lähtien hänestä on odotettu seurassa uutta ykköspuolustajaa.

Päättyneellä kaudella de Haanin keskiarvollinen peliaika ottelua kohden oli 19:50, mutta sen odotetaan nousevan, sillä Islanders kauppasi aiemmin kesällä kärkipuolustajiinsa lukeutuneen Travis Hamonicin Calgary Flamesiin.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!