Montreal Canadiens on luottavaisin mielin nuoresta puolustajalupauksestaan Noah Juulsenista. Joukkue uskoo hänen toimivan johtajana missä tulevalla kaudella pelaakaan.

Juulsen varattiin Canadiensin toimesta vuoden 2015 varaustilaisuuden ensimmäisellä kierroksella. Kanadalaispuolustaja osallistui hetki sitten kolmannelle kehitysleirillensä, jossa vakuutti seurajohdon johtajuudellaan.

– Noah otti nuoremmat pelaajat huostaansa ja näytti heille, millaista on olla seuran jäsenenä ja millaista kulttuuria Canadiens haluaa, pelaajien henkilöstöjohtaja Martin Lapointe kertoi NHL.com-sivustolle.

– Minusta Juulsenissa on paljon johtaja-ainesta. Hän ei puhu paljon, mutta pelityylinsä johdosta hän tulee olemaan Canadiensin johtaja tulevaisuudessa.

20-vuotias Juulsen kertoi halunneensa auttaa kokemattomia pelaajia saamaan kaiken mahdollisen irti kehitysleirin tarjoamista mahdollisuuksista.

– Olin hermostunut, kun tulin tänne ensimmäistä kertaa, British Columbiasta lähtöisin oleva puolustaja kertoi.

– Minua pelotti olla täällä, ja uskon auttaneeni nuorempia pelaajia rentoutumaan kaukalossa ja vain pelaamaan omaa peliään.

Kun Mikhail Sergachev kaupattiin viime kuussa Tampa Bay Lightningiin, tuli Juulsenista Canadiensin ykköspuolustajaprospekti. Juulsen oli voittamassa isänmaalleen hopeamitalia viime vuoden alle 20-vuotiaiden MM-kisoista, ja WHL:ssä Everett Silvertipsin paidassa puolustaja keräsi tehot 12+22 49 ottelussa.

Silvertipsin tiputtua WHL:n pudotuspeleistä, pääsi Juulsen näkemään myös AHL-peliaikaa. Nuorukainen pelasi St. John’s IceCapsissa kaksi pudotuspeliottelua.

– Pelasin mielestäni hyvin, 188-senttinen ja 84-kiloinen puolustaja kertoi.

– Olin taklaamassa ja ajattelin, että minun täytyy pelata vähän nopeammin ja tehdä nopeampia päätöksiä. Mutta kokonaisuudessa olin tyytyväinen otteisiini.

Canadiensin AHL-joukkue on nyt muuttanut Quebeciin, Lavalin kaupunkiin. Juulsen aloittaa ammattilaisuransa todennäköisesti siellä, mutta toivoo kuitenkin pääsevänsä jo NHL-kaukaloihin.

NHL  FREE  AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.