Yksi NHL:n upeimmista tutkapareista, Teemu Selänne ja Paul Kariya, tullaan nimeämään yhdessä jääkiekon kunniagalleriaan Hockey Hall of Fameen.

Kaksikosta Selänne kuuli valinnasta ensimmäisenä ja hän ei malttanut odottaa, että HHOF:än puheenjohtaja Lanny MacDonald olisi ehtinyt soittaa Kariyalle. Niinpä suomalaislegenda oli se henkilö, jolta Kariya kuuli valinnastaan.

– Kun Lanny sitten tavoitti Paulin, Paul kertoi jo tietävänsä valinnastaan. Paul sanoi Lannylle, että Teemu ehti soittaa ennen sinua, Selänne naureskelee Iltalehden haastattelussa.

Kun 47-vuotias suomalainen otti puhelimensa käteen ja rimpautti visusti julkisuuden ulkopuolella pelaajauransa jälkeen pysytelleelle tutkaparilleen, ei Kariya meinannut uskoa häntä, vaan oletti kyse olevan Selänteen tunnetusta huumorintajusta.

– Kerroin Paulille, että menemme yhdessä Hockey Hall of Fameen. Aluksi hän ei uskonut minua vaan luuli, että kiusaan häntä.

Selänne ja Kariya muodostivat yhden NHL:n pelottavimmista tutkapareista, kun he viilettivät silloisen Anaheim Mighty Ducksin paidassa yhdessä kaudet 1996-2001.

Parhaimmillaan kaksikko oli kaudella 1998-99, kun he molemmat rikkoivat 100 tehopisteen rajapyykin, Selänteen tehtaillessa tehot 47+60=107 ja Kariyan 39+62=101. Myös kaudella 1996-97 he summasivat kasaan yhteensä 208 tehopistettä.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.