Tasan viikko sitten Venäjän suunnalta kantautui huhu, jotka saivat jääkiekon ystävät innostumaan vielä kerran NHL-pelaajien mahdollisesta mukanaolosta olympialaisissa.

Venäläisraportin mukaan useat venäläiset NHL-tähdet olisivat kertoneet, että NHL:llä olisi niin sanottu ”vaihtoehtoinen otteluohjelma” olympialaisia varten.

Samassa raportissa väitettiin, että NHL:n kirkkaimmat tähdet, Sidney Crosbyn johdolla, painostaisivat NHL:ää lähtemään ensi talven olympialaisiin.

Yahoo! Sportsin toimittaja Greg Wyshynski tyrmäsi nämä haaveet kuitenkin nopeasti. Hän totesi, ettei NHL:n vaatimukset ole edelleenkään toteutuneet ja siten mikään ei ole muuttunut.

Lisäksi hän paljasti NHL:n käyvän jo kuluvalla viikolla neuvotteluja yhteistyökumppaneiden kanssa, mitä tulee Tampa Bayssa järjestettävään All Star -viikonloppuun; mikäli NHL olisi mukana olympiajäillä, All Star -tapahtumaa ei järjestettäisi.

Ja nyt NHL on iskenyt sen viimeisen naulan arkkuun: NHL-pelaajia ei tulla näkemään Pyongchangissa.

– Ei ole olemassa mitään vaihtoehtoista otteluohjelmaa, NHL:n varakomissaari Bill Daly paalutti The Hockey Newsille.

– NHL-pelaajien osallistuminen olympialaisiin ei ole vaihtoehto. Kaikkien maiden jääkiekkoliitot suunnittelevat asianmukaisesti joukkueiden rakentamista, missä ei ole NHL-pelaajia. Veikkaisin, että tulevina päivinä tulemme näkemään liittojen julkaisemia tiedotteita, jotka poistavat kaikki epäilykset ja skeptisyyden tätä asiaa kohtaan.

CBS:n mukaan pelaajat, olympialaisten järjestelykomitea ja jopa televisioyhtiö NBC elättelivät vielä toiveita siitä, että NHL muuttaisi päätöstään.

NHL:n ulostulo asian tiimoilta tekee todella mielenkiintoiseksi Washington Capitalsin kapteenina toimivan Alexander Ovechkinin tilanteen, sillä hän on todennut jo pitkään – varsin ytimekkäästi – osallistuvansa olympialaisiin, oli päätös mikä tahansa. Myös Capitals-omistaja Ted Leonsis on luvannut tukea supertähteään asian kanssa.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.