Ilya Kovalchukin NHL-paluuta pidettiin lähes satavarmana tämän kesän osalta, mutta toisin kävi.

Kerroimme aiemmin tänään julkaisemassamme artikkelissa siitä, mitkä asiat vaikuttivat lopulta siihen, miksi Kovalchuk ei löytänyt itselleen paikkaa NHL:stä.

Nyt tuo tarina on kuitenkin saamassa täysin uudenlaisia, ja todella valitettavia, ulottuvuuksia. Poliitikalla on nimittäin aivan liian usein tapana sotkeutua urheiluun ja tuore raportti Pohjois-Amerikasta väittääkin, että Vladimir Putinin sisäpiiri olisi painostanut Kovalchukin hylkäämään NHL-paluun ja jatkamaan KHL:ssä.

Asiasta kertoo Sport-Expressin NHL-kirjeenvaihtajana toimiva Slava Malamud.

Slava Malamud 🇺🇦🇮🇱

@SlavaMalamud
Pressure to stay was put on Kovalchuk by Putin's inner circle. Gold in election year is a huge priority for Russia. Still, he wanted NHL.

Malamud kertoo twiitissään seuraavin sanoin: ”Paine jäädä (KHL:ään) osoitettiin Kovalchukille Putinin sisäpiiristä. (Olympia)kulta vaalivuotena on jättimäinen prioriteetti Venäjällä. Siitä huolimatta hän halusi NHL:ään.”

Kun Malamudilta kysyttiin, että mistä hän on tietonsa onkinut, kommentoi hän Twitterissä kuulleensa asiasta Kovalchukin agenttina toimivalta Jay Grossmanilta, joten tässä on kyse lähes luotettavimmasta mahdollisesta lähteestä.

Kyseessä ei ole suinkaan ensimmäinen kerta, kun Putinin kerrotaan kontrolloineen Kovalchukin päätöksiä.

CBS Sportsin mukaan vain puoli vuotta sitä ennen, kun nykyisin 34-vuotias venäläislaituri lähti NHL:stä Pietarin SKA:han, Putinin väitettiin tarjonneen hänelle rahaa, että tämä jäisi NHL:n työsulun päätyttyä KHL:ään. Jokainen varmasti muistaakin Kovalchukin puheet tuolta ajalta, kun hän uhkasi jäädä KHL:ään, mikäli sopua työsulun päättymisestä ei saada riittävän ajoissa aikaiseksi.

Kovalchukin kerrotaan tuolloin itse ottaneen asiaan kantaa toteamalla, että Putinilla oli varmasti muita asioita mietittävänään.

Mutta olivatko nuo muut asiat kuitenkin jääkiekkoon liittyviä; Venäjän presidentin kerrotaan nimittäin toimivan Pietarin SKA:n osalta sen viimeisen sanan haltijana, joskin tämä tapahtuu luonnollisista syistä valokeilan ulkopuolella.

Näissä huhuissa on vinha perä, sillä Putin toimii maakaasu- ja öljykonserni Gazpromin johtajana ja kyseinen yhtiö puolestaan omistaa SKA:n.

KHL:stä NHL:ään ovat suunnanneet tänä kesänä muun muassa Vadim Shipachev (Vegas Golden Knights) sekä Evgeny Dadonov (Florida Panthers) ja he molemmat olisivat olleet käytännössä satavarmoja valintoja Venäjän olympiajoukkueeseen. Tämä onkin saattanut aiheuttaa Putinin suunnalla pienimuotoista paniikkitilaa ja sitä kautta johtaa Kovalchukin painostamiseen.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.