Calgary Flames oli NHL:n varaustilaisuudessa yksi suurimmista voittajista, kun se hankki lukuisten seurojen himoitseman Travis Hamonicin alakertaansa.

Samalla Hamonicin hankinnan uskottiin tarkoittavan sitä, ettei seuran GM:nä toimiva Brad Treliving ole tekemässä jatkosopimusta kesken viime kauden seuraan siirtyneen Michael Stonen kanssa.

Hyvin nopeasti Hamonic-kaupan jälkeen Treliving kiiruhti kuitenkin median eteen toteamaan, että hän haluaa pitää myös Stonen joukkueessaan.

Osapuolet neuvottelivatkin menneen viikon aktiivisesti jatkosopimuksesta ja lopulta sellainen syntyi. TSN:n toimittaja Bob McKenzie nimittäin kertoo, että Flames on allekirjoittanut Stonen kanssa kolmivuotisen jatkosopimuksen.

Tuon sopimuksen yhteisarvo on 10,5 miljoonaa dollaria, joten Stonen keskiarvollinen vuosipalkka tulee olemaan 3,5 miljoonaa dollaria.

27-vuotias kanadalaispuolustaja tienasi viime kaudesta, pelatessaan yksivuotisella sopimuksella, 4 miljoonaa dollaria, joten hän suostui palkanalennukseen jatkaakseen liekkipaidoissa.

Stone on pelannut NHL-urallaan toistaiseksi 343 runkosarjaottelua ja hän on tehnyt niissä pisteet 26+76=102. Hänen paras kautensa on tähän mennessä ollut 2015-16, kun hän merkkautti Arizona Coyotesin paidassa 75 runkosarjaotteluun tehopisteet 6+30=36.

Flamesilla on tällä hetkellä puolustajien osalta sopimuksen, siis Hamonicin ja Stonen ohella, Mark Giordanon, T.J. Brodien, Dougie Hamiltonin ja Matt Bartkowskin kanssa, joten seuran alakertaa voi eittämättä alkaa kutsumaan jo yhdeksi NHL:n parhaista.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.