Arizona Coyotesin omistaja Andrew Barroway julkisti tänään, että Coyotes ja päävalmentaja Dave Tippett ovat päättäneet yhteistuumin lähteä eri teille. Uuden päävalmentajan etsintä alkaa välittömästi.

– Haluan kiittää koko Coyotesin puolesta Tippettiä kaikesta kovasta työstään ja panoksestaan organisaatiomme eteen, kertoi Barroway seuran nettisivuilla.

Barroway kertoi päätöksen johtuneen joukkueen rakentamista koskevista erimielisyyksistä. AZSports-lehden toimittaja Craig Morgan tiesi sanoa omalla Twitter-tilillään, ettei Tippett pitänyt ratkaisuista kaupata maalivahti Mike Smith ja jättää kapteeni Shane Doan ilman jatkosopimusta.

Tippett nimettiin Coyotesin päävalmentajaksi 24.09.2009. Ennen Coyotesin peräsimeen siirtymistä Tippett oli toiminut kuuden kauden ajan Dallas Starsin päävalmentajana. Hän valmensi Coyotesin pudotuspeleihin kolmella ensimmäisellä kaudellaan.

Paras suoritus nähtiin kaudella 2011-12, jolloin Coyotes selvisi aina konferenssifinaaleihin asti. Kyseisen kauden jälkeen Tippett ei enää onnistunut valmentamaan joukkuettaan pudotuspeleihin.

– Dave on loistava päävalmentaja ja upea ihminen. Oli kunnia saada työskennellä hänen kanssaan ja toivon hänelle kaikkea hyvää tulevaisuudessa, kommentoi GM John Chayka seuran nettisivuilla.