Auston Matthews täysin odotetusti ykköstulokas – Patrik Laine jäi nuolemaan näppejään

© Kuva: Getty Images

NHL:n vuoden tulokkaaksi on valittu ansaitusti Toronto Maple Leafsin Auston Matthews, joka karkasi aivan runkosarjan loppupuolella Winnipeg Jetsin Patrik Laineelta.

Vaikka Matthews pelasikin tulokaskautensa maailman kovimmassa kiekkoliigassa, vieläpä keskushyökkääjänä, ja kenties kaikkein paineikkaimmassa mahdollisessa kaupungissa, oli hän läpi kauden dominoiva.

Itse asiassa matkan varrelle mahtui ainoastaan yksi heikompi jakso, jonka aikana näytti siltä, että Laine karkaa yhdysvaltalaiselta. Sen jälkeen suomalainen alkoi kuitenkin hyytyä loppukautta kohden ja lopulta Matthews paineli sekä tulokkaiden maali- että pistepörssin voittoon.

Näin ollen ei ollut mikään ihme, että Matthews kruunattiin ylivoimaiseen tapaan vuoden tulokkaaksi, sillä kun kaikkeen edellä mainittuun lisätään se, että hän pelasi lähes koko kauden tulokkaiden keskellä ja Laine puolestaan kokeneempien kavereiden, oli hänen saavutus uskomattoman kova.

Äänestyksessä kolmantena pelaajana mukana oli Columbus Blue Jacketsin alakerrassa erinomaisen kauden pelannut Zach Werenski, joka hiipi pikkuhiljaa kauden aikana mukana vuoden tulokas -taistoon.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!