Kesän 2010 kakkosvaraus Tyler Seguin kaupattiin Boston Bruinsista Dallas Starsiin vuonna 2013. Kauppa herätti luonnollisesti suurta ihmetystä, sillä Seguin oli todistanut nuoresta iästään huolimatta olevan yksi liigan lahjakkaimpia pelaajia.

Kaksi vuotta myöhemmin kolmantena varatulla Alex Galchenyukilla saattaa olla nyt sama edessä. Nuorukainen on nimittäin pyörinyt paljon huhuissa, joten vaihtokauppaan on olemassa aito mahdollisuus.

Jos Galchenyuk kaupataan, yhdistää häntä ja Seguinia yksi toinenkin yhteinen tekijä, kuin pelkkä korkea varausvuoro; päävalmentaja Claude Julien.

Julien nimittäin toimi Seguinin kaupan aikana Bruinsin päävalmentajana, eikä mies tuntunut löytävän hyökkääjälleen roolia sentterinä. Kauppa kävi Dallasiin, missä hän iski jo ensimmäisellä kaudellaan 84 tehopistettä.

Nyt Julien ei tunnu löytävän vastaavasti Galchenyukille käyttöä keskushyökkääjän roolissa, joten tilanne on monilta osin pelottavan samankaltainen.

– Rakastaisimme peluuttaa häntä sentterinä, mutta samaan aikaan hän ymmärtää sen, mitä mekin. Sentterinä oleminen on yksi vaikeimmista tehtävistä, sillä sinun on oltava ympäri kaukaloa ja sinun on osattava luistella. Sentterinä sinun on oltava hyvä molemmissa päissä ja sinulla on suuri vastuu. Juuri nyt hän ei ole tässä vaiheessa, Julien kertoi kauden päätyttyä.