Kun Montreal Canadiens hankki eilen riveihinsä Jonathan Drouinin Tampa Bay Lightningista, tarkoitti se käytännössä samalla yhtä asiaa: Alex Galchenyukin aika Montrealissa on tullut päätökseensä.

Galchenyuk on liikkunut jo muutoinkin vahvasti huhuissa mukana, ja nyt vaihtokauppa vaikuttaa jo väistämättömältä.

The Hockey Newsin kiekkotoimittaja Ken Campbell vahvisti Galchenyukin kannalta huonot uutiset, sillä toimittajan Twitter-tilin mukaan Canadiens ”kaupittelee aktiivisesti” nuorta hyökkääjäänsä.

– Minulle on kerrottu, että Galchenyukia kaupitellaan tällä hetkellä aktiivisesti toisaalle, Campbell kirjoitti Twitterissä.

Galchenyukin kauppahuhut juontuvat ennenkaikkea siitä, että päävalmentaja Claude Julien ei näe miestä sentterin roolissa. Jos kaikki merkit pitävät paikkansa, on pelaaja itse vahvasti tässä eri mieltä.

Viime kaudella hän pelasi sekä sentterin että laiturin roolissa, yhteensä 61 runkosarjaottelussa. Näissä 23-vuotias yhdysvaltalainen teki 17 maalia ja mukiin menevät 44 tehopistettä.

Kaiken kaikkiaan Galchenyuk on edustanut Canadiensia 336 runkosarjakamppailun verran, joissa hän on kerännyt tililleen tehot 89+115 (204).