Suomalaishyökkääjä Teuvo Teräväinen pelasi viime yönä päättyneellä kaudella ensimmäistä kertaa urallaan isommassa roolissa, kun Chicago Blackhawks päätti kaupata nuorukaisen viime kesänä Carolina Hurricanesiin.

Lopulta Teräväinen pelasi Hurricanesin riveissä yhtä vajaa täydet runkosarjaottelua, joissa hän teki 15 maalia ja yhteensä 42 tehopistettä.

Ja jos kaikki merkit pitävät paikkansa, on suomalaisen parhaat päivät vielä edessäpäin. Nyt Teräväinen pääsee kuitenkin pelaamaan suuressa roolissa nuoressa Hurricanes-ryhmässä, ja hänestä onkin lupa odottaa todella kovaa tekijää seuran tulevaisuuteen.

Teräväisellä on myös edessään todellinen tilipäivä, sillä hänen kolmivuotinen tulokassopimuksensa tulee päätökseensä 1.7.

Suomalaisen tilannetta voisi verrata pitkälti kahteen Hurricanesin ruotsalaiseen, Elias Lindholmiin ja Victor Raskiin, jotka olivat käytännössä samassa paikassa omien tulokassopimustensa jälkeen.

Teräväisen ensimmäiset vuodet NHL:ssä ovat tuottaneet keskiarvolta 0,43 tehopistettä per pelattu ottelu. Tilasto oli sama Lindholmilla, kun taasen Rask oli iskenyt kolmeen ensimmäiseen kauteen 0,50 pistettä kamppailua kohden.

Tuolloin 20-vuotias Lindholm sai lopulta kahden vuoden jatkosopimuksen, joka oli arvoltaan 5,4 miljoonaa dollaria. Rask palkittiin taasen kuusivuotisella jatkolla, joka oli kokonaisarvoltaan 24 miljoonaa dollaria.

Teräväisen kohdalla tilannetta parantaa kaiken lisäksi se, että hän on ollut jo kertaalleen urallaan suuressa roolissa, kun miehen edustama Blackhawks voitti Stanley Cupin mestaruuden vuonna 2015.

NHL-fanin koti: KAIKKI PLEIJAREISTA.