Suomalaispakki haluttu vahvistus NHL:ssä – asiantuntija: ”Usea seura perässä”

© Kuva: Getty Images

Sami Vatanen kiinnostaa useaa eri NHL-seuraa, arvioi kiekkoasiantuntija Elliotte Friedman.

Suomalaispakki on pyörinyt viime viikkoina paljon siirtohuhuissa. 25-vuotias Anaheim Ducksin luottopakki kuuluu eri arvioiden mukaan kesän halutuimpiin hankintoihin.

Syyt ovat selvät. Ducksin pystyy tuskin suojaamaan Vatasta NHL:n laajennusvaraustilaisuuteen. Sen myötä moni spekuloin seuran kauppaavan pakin jo ennen tilaisuutta, jottei Vatasen tasoista huippunimeä menetä ilmaiseksi muualle.

Friedman uskoo, että Vatasen perässä on tällä hetkellä useampi joukkue. Pakkia on viime aikoina huhuissa jo Toronto Maple Leafsiin.

– Toronto on tässä aktiivinen, samoin New Jersey Devils. Devils haluaa puolustajaa kiperästi – en vain tiedä, onko heillä tarpeeksi kaupattavaa. Torontolla on, Friedman pohti NHL Network -ohjelmalle.

Mitä Anaheim haluaa?

Samalla asiantuntija muistutti, että Vatasen kaltainen nimi saattaa kiinnostaa myös muita seuroja. Se myötä neuvotteluista tulee kiinnostavia.

– Jopa Dallas Stars saattaa olla kiinnostunut. He voisivat antaa kaupassa kolmannen varausvuoron. En tiedä, onko se tarpeeksi Anaheimille, Friedman lisäsi.

Kolmen seuran ohella Ducks saattaa löytää Vataselle myös jonkin muun seuran. Vielä on melkoista hakuammuntaa veikata, mitä Anaheim haluaa suomalaisesta.

– Toronton ja Dallasin ohella sarjasta löysyy useampi seura, jotka pystyvät hankkimaan Vatasen itselleen, Friedman kiteytti.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!