Nashville Predatorsin ja Pittsburgh Penguinsin välisessä Stanley Cup -finaalisarjassa on nähty tähän mennessä paljon maaleja, mutta kuudennessa ottelussa luukut vedettiin visusti kiinni.

Kun panoksena on Stanley Cup – toisen joukkueen pelatessa selkä seinää vasten, toisen hakiessa sitä viimeistä kiinnitystä mestaruuteen – peli muuttuu täysin luonnollisesti tarkkaavaisemmaksi.

Näin kävi myös Predatorsin ja Penguinsin välisessä kuudennessa ottelussa.

Ensimmäisen kaksikymppisen aikana nähtiin muutamia hyviä maalipaikkoja, molemmilta joukkueilta, mutta pääasiassa peli oli varsin tarkkaavaista. Siitä kertovat osittain myös laukaukset, sillä Pekka Rinteelle kirjattiin yhdeksän torjuntaa ja Matt Murraylle kahdeksan.

Toisessa erässä tämä ottelu löysi kuitenkin hieman paremmin koko ottelusarjassa vallinneen identiteetin, sillä peli aaltoili ajoittain todella voimakkaasti päästä päähän.

Varsin nopeasti nähtiin myös se ottelun avausmaali, kun isäntäjoukkue Predatorsin Colton Sissons kävi iskemässä maalinedustalle jääneen irtokiekon ohi Murrayn, joka luuli pelivälineen olevan edelleen hänen hallussaan. Tuossa kohtaa ottelu oli ehtinyt vanhentua 21:07.

Sitten nähtiin kuitenkin valtaisa oikeusmurha. Tuomari osoitti viheltäneensä pelin poikki, aivan liian ennenaikaisesti, ja niinpä elintärkeä avausosuma vietiin selkä seinää vasten pelanneelta kotijoukkueelta pois.

-LISÄÄ AIHEESTA LÖYDÄT TÄÄLTÄ-

Predators ei kuitenkaan mennyt tilanteesta shokkiin ja sekä kotijoukkueella että vierasjoukkueella oli useampi loistava paikka iskeä se ottelun virallinen avausmaali.

Tätä ei kuitenkaan nähty toisessakaan erässä ja tässä vaiheessa Rinteellä oli tilillään 22 torjuntaa ja Murraylla 19.

Ottelun päätöserä noudatti hyvin pitkälti samaa kaavaa kuin edeltäjänsä. Erän alkupuolella kaikkein maukkain maalintekopaikka syntyi kotijoukkueen Filip Forsbergille, joka kuitenkin epäonnekseen kilautteli vain maalitolppia.

Erän puolivälin krouvin tuntumassa nähtiinkin sitten kunnon draamaa. Olli Määttä oli vähän vajaat puolitoista minuuttia aiemmin joutunut jäähyboksiin ja ajassa 48:47 myös Trevor Daleylle tuomittiin kaksiminuuttinen.

Predators pääsi siis 32 sekunnin ajan pelaamaan 5 vs. 3 -ylivoimaa, mutta se ei onnistunut luomaan ainoasta maalipaikastaan johto-osumaa, kiitos Murrayn.

Kahden miehen ylivoiman päätyttyä Predators pääsi kuitenkin jatkamaan vielä lähes puolentoista minuutin verran miehen ylivoimalla, mutta Penguins pelasi erinomaista alivoimaa ja Murray toimi edelleen viimeisenä lukkona.

Kun ottelua oli jäljellä vajaa seitsemän minuuttia, loi kotijoukkue pitkän pyörityksen jälkeen täydellisen maalipaikan b-pisteiden väliin, mutta Sissonsin laukaus paraatipaikalta osui tolppaan.

Lopulta Penguins käytti oikeastaan päätöserän ainoan maalintekopaikkansa hyväksi, ja sekin oli korkeintaan puolittainen sellainen. Kiekko nimittäin pomppi Predators-maalin takaverkoissa ja sieltä ruotsalaispeluri Patric Hörnqvist kiskaisi kiekon Rinteen selän kautta maaliin; suomalaismaalivahti oli tilanteessa tekemättömässä paikassa. Osuma syntyi aikaan 58:25.

Maalin jälkeen Predators joutui luonnollisesti lähteä hakemaan tasoitusmaalia ilman maalivahtia, mutta se ei onnistunut tasoittamaan ottelua. Lopulta Carl Hagelin karkasi niin sanotusti läpiajoon, huimalla luistelunopeudellaan, ja iski kiekon tyhjään nuottaan.

Näin ollen Pittsburgh Penguins kruunattiin toisena perättäisenä vuotena putkaan Stanley Cup -voittajaksi, voitoin 4-2.

NHL-fanin koti: KAIKKI PLEIJAREISTA.