Kommentti: Näin ei saa käydä Stanley Cup -finaaleissa! – Tuomareille annettava oikeus muuttaa päätös (VIDEO)

© Kuva: Getty Images

Nashville Predatorsin ja Pittsburgh Penguinsin välisessä kuudennessa Stanley Cup -finaalissa nähtiin räikeä tuomarivirhe.

Kun pelataan siitä maailman kauneimmasta, Stanley Cupista, tuomarivirheisiin ei ole varaa.

Totta kai kaukalossa tulee tilanteita, joissa esimerkiksi jäähy tai paitsio tuomitaan virheellisesti ja se on ymmärrettävää. Mutta, kun kyse on hylätystä maalista, johon ei ollut olemassa minkäänlaisia perusteita, ollaan pahasti hukassa.

Puhun tässä nyt luonnollisesti Colton Sissonsin Predatorsille iskemästä kuudennen ottelun avausmaalista, joka otettiin täysin käsittämättömästi pois.

Ja tuon maalin hylkääminen – se saattoi maksaa Nashville Predatorsille Stanley Cupin, sillä lopulta ratkaisevaksi jäänyt kuudes finaaliottelu päättyi Penguinsille 2-0 ja yksi maali riitti siis ratkaisemaan tämän kevään Stanley Cup -voittajan.

Mitä siis tilanteessa tapahtui?

Kiekko jäi kaikessa yksinkertaisuudessaan Penguins-vahti Matt Murrayn torjunnan jälkeen pyörimään alueelle – siis päivänselvästi pelattavaksi. Sissons syöksyi kiekkoon, törkkäsi sen mailallaan maaliin ja aloitti juhlimaan osumaansa.

Tuomari näytti kuitenkin välittömästi, että maalia ei hyväksytä. Hän oli nimittäin ennenaikaisesti viheltänyt pelin poikki, vaikka siis mitään perusteita siihen ei ollut olemassa.

Käytännössä ottaen vihellyksen tehnyt tuomari siis luuli pelivälineen olevan Murraylla, aivan kuten maalivahti itse. Tämän jälkeen nähtiin hyvin lyhyt tuomarikokous ja osumaa ei hyväksytty.

Sääntökirja sanoo, että maalia ei voi hyväksyä, mikäli peli on ehditty viheltää poikki ennen kuin kiekko on ylittänyt kokonaisuudessaan maaliviivan.

Nyt herätys, NHL!

On täysin ymmärrettävää, että mikäli osuman päästävä joukkue lopettaa pelaamisen – toisin sanoen vihellyksellä on selkeä vaikutus pelaamiseen – maalia ei tule missään nimessä hyväksyä.

Tässä kyseisessä tilanteessa ei ollut kuitenkaan tietoakaan siitä. Kuului siis vihellystä tai ei, lopputulema olisi ollut sama – ottelun elintärkeä avausmaali.

Nyt siis NHL:n päättäjien on komissaari Gary Bettmanin johdolla aika ottaa se sääntökirja käsiinsä ja tehdä muutoksia.

Eikä niitä tule pohtia kuukausi- tai vuosikaupalla, vaan muutos on tehtävä välittömästi – näin ei saa tapahtua enää koskaan uudelleen.

NHL-fanin koti: KAIKKI PLEIJAREISTA.


Washington Capitals – Vegas Golden Knights | Takooko Ovetshkin overin himaan? ⭐️⭐️½