KHL:stä on karannut lähiaikoina yksi tähti NHL-kaukaloihin, kun Vadim Shipachyov allekirjoitti sopimuksen Vegas Golden Knightsin kanssa. Tämän jälkeen myös Ilya Kovalchukin paluu taalakaukaloihin on ollut suuresti tapetilla, mutta ainakaan tähän mennessä tilanteessa ei ole vielä edetty suuntaan tai toiseen.

Kovalchukin paluu NHL:ään vaatii kaikkien 31 seuran suostumuksen, minkä lisäksi hän voi tehdä sopimuksen ainoastaan New Jersey Devilsin kanssa. Kovalchuk käy huhujen mukaan keskuteluita myös muiden seurojen kanssa, minne hänet sitten kaupattaisiin suoraan sopimuksen teon jälkeen. Kyseessä olisi siis niin sanottu ”sign and trade -kauppa”.

Nyt miehen paluuhuhuissa on kuitenkin tapahtunut täyskäännös, sillä useat lähteet kertovat Kovalchukin jäävän KHL:ään. Venäläistähden seurajoukkue aikoo kuitenkin antaa ”Kovylle” oman aikansa pohtia asioita.

– Me odotamme Kovalchukin päätöstä. Me rakastamme häntä, kaupunki rakastaa häntä ja kaikki haluavat hänen jäävän tänne, SKA Pietarin presidentti kertoi toimittaja Slava Malamudin mukaan.

KHL:n salainen ase

Moni saattaa tietää jo tässä vaiheessa mistä on kyse, mutta niin se vain on; NHL:n järjetön olympiapäätös on koitumassa nyt Kovalchukin kohtaloksi, sillä mies haluaa edustaa maataan ensi vuoden talviolympialaisissa.

Näin kertoo ainakin toimittaja Aivis Kalnins Twitter-tilillään.

– Näyttää siltä, että Kovalchuk saattaa jäädä sittenkin KHL:ään, sillä hän haluaa pelata olympialaisissa. Mitään ei ole vielä päätetty, mutta nyt asiat ovat menossa tähän suuntaan, Kalnins kirjoitti.

Kalnins kertoi myös, että KHL:n useat johtavat tahot ovat sitä mieltä, että Kovalchuk ei ole karkaamassa Venäjältä NHL:ään.

– Emme ole vielä kuulleet mitään hänen (Kovalchukin) puolelta, mutta useat KHL:n johtohenkilöt ovat vakuuttuneita siitä, että hän aikoo jäädä Venäjälle.

NHL-fanin koti: KAIKKI PLEIJAREISTA.