NHL-urallaan Stanley Cupin voittaneen Ville Niemisen jakama valokuva on noussut melkoiseksi some-hitiksi.

Vuonna 2012 yksi mies ja kaksi junioria poseerasivat Hakametsän parkkipaikalla, kun heistä otettiin Aamulehden toimesta valokuva, jonka kuvaajana toimi Jukka Ritola.

Tuo mies oli Ville Nieminen, joka istuu kuvassa mopoauton keulan päällä ja kyseiset kaksi junioria olivat Henrik Haapala ja Aleksander Barkov.

Nieminen kertoi heille, silloisille joukkuekavereilleen, tarinoita NHL:stä ja he kuuntelivat tarkkaan – olihan molempien unelmana NHL.

– Kerroin aikoinaan Hakametsän parkkipaikalla mopoautopojille tarinoita tarunhohtoisesta NHL:stä. Sinne ne haluaa, kuuluu Niemisen twiitti, valokuvan kera.

Ville Nieminen

@TampereenPoika
Kerroin aikoinaan Hakametsän parkkipaikalla mopoautopojille tarinoita tarunhohtoisesta NHLästä. Sinne ne haluaa. Kuva Jukka Ritola

Twiitissä olevan kuvan on ottanut Aamulehden toimesta Jukka Ritola, vuonna 2012.

Nyt eletään vuotta 2017. Barkov on jo jättänyt oman ison jalanjälkensä NHL-jäille hänet varanneen Florida Panthersin paidassa ja nyt mahdollisuutensa tulee saamaan myös Haapala, joka allekirjoitti tällä viikolla kaksivuotisen NHL-sopimuksen.

Eikä minkä tahansa sopimuksen, vaan sopimuksen nimenomaan Panthersin kanssa.

Ennen siis Tampereen Tapparassa ketjukavereina pelanneet Haapala ja Barkov pääsevät varsin ikonisesti toteuttamaan NHL-unelmaansa yhdessä, joskin ensimmäisenä mainitulla on vielä kova työ selvittää tiensä Panthersin NHL-kokoonpanoon.

Unelmat käyvät harvoin toteen, etenkään näin tuplaten, mutta aina silloin tällöin kova työ myös palkitaan. Barkov sai oman palkintonsa alkinto odottaa neljä vuotta myöhemmin myös Haapalaa.

Aiheesta kertoi ensimmäisenä Suomessa Iltalehti.

NHL-fanin koti: KAIKKI PLEIJAREISTA.