KHL:ssä edelliset neljä kautta pelannut Ilya Kovalchuk raivostutti NHL-fanit neljä vuotta sitten, kun hän päätti jäädä taalakaukaloista eläkkeelle ja suunnata kotimaahansa Venäjälle, SKA Pietarin riveihin.

Nyt, neljä vuotta myöhemmin, hän on halukas palaamaan NHL-kaukaloihin. Se ei kuitenkaan ole niin yksinkertaista, sillä aluksi tähän on saatava suostumus jokaiselta 31 NHL-joukkueelta, minkä lisäksi hän ei voi tehdä sopimusta kuin New Jersey Devilsin kanssa.

Toki Devils voi tehdä hänen kanssaan ennalta jonkin muun joukkueen kanssa sovitun sopimuksen, ja kaupata hänet tämän jälkeen suorilla tähän kyseiseen joukkueeseen.

Devils ei kuitenkaan aio laittaa tikkua ristiin Kovalchukin kauppaamisen eteen, sillä seuran GM:nä toimiva Ray Shero kertoi NHL:n verkkosivuille, että se aikoo miettiä vaihtoehtoa vasta siinä vaiheessa, kun Kovalchuk on päässyt sopuun jonkun seuran kanssa.

– Kovalchuk ajaa itse sitä bussia, minkä joukkueiden kanssa hän haluaa keskustella ja missä hän haluaisi mahdollisesti pelata, Shero kertoi NHL.com:n Mike Morrealen mukaan.

– En voi lähteä soittelemaan muille seuroille, sillä se olisi aikani tuhlaamista. Hän kertoo meille lopulta missä hän haluaa pelata, ja jos se ei ole Devils, sitten katsomme miten se käy järkeen meidän kannaltamme.

NHL-fanin koti: KAIKKI PLEIJAREISTA.