Pekka Rinne sai ansaitut puolustelut juuri oikeasta suunnasta – ”Aiemminkin kovissa paikoissa”

© Kuva: Getty Images

Nashville Predatorsin haaveet ensimmäisen Stanley Cup -finaalien voitosta kuivuivat kasaan viime yönä, kun Pittsburgh Penguins oli parempi lukemin 5-3.

Itse kamppailu oli moneltakin osin outo, sillä Penguins jäi muun muassa täysin laukauksitta ottelun toisessa erässä, mikä luonnollisesti teki Rinteen työstä huomattavasti vaikeamman.

Häntä kohti lauottiin lopulta ainoastaan 11 laukausta(!) koko ottelun aikana, joista hän päästi selkänsä taakse jopa neljä kiekkoa. Tämän vuoksi suomalaisen torjuntaprosentti ottelussa oli umpisurkea 63,6, joten paremminkin olisi voinut mennä.

Sitten on kuitenkin muistettava, että kyseessä on yksi ottelu, jonka perusteella ei kannata vetää sen suurempia johtopäätöksiä. Predatorsin päävalmentajana toimiva Peter Laviolette riensikin nopeasti puolustelemaan ykkösvahtiaan.

– Vaikka tämä on hänelle uusi tilanne, on hän torjunut aiemminkin kovissa paikoissa maajoukkueen matkassa. Hän on osoittanut siellä, että hän kestää kovatkin pelit ja tilanteet, Laviolette kertoi medialle ensimmäisen finaalin jälkeen.

– Joukkueessa on hyvä itseluottamus. Niin pelaajilla kuin maalivahdeillakin.

NHL-fanin koti: KAIKKI PLEIJAREISTA.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!